viber share image

Загреб – Падуа – Люцерн – Париж – Дисниленд – Версай – Лозана – Женева – Милано – Верона – Венеция

Дати

26.07.2023 

Програма

Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

Дата на пътуване: 26.07. – 06.08.2023

Цена : 1275 лв 

ПРОГРАМА : 

1 ден - Отпътуване от Пловдив в 5.30 часа. Отпътуване от София  в 7.30 ч.

Транзитно пътуване през СЪРБИЯ. Пристигане в ЗАГРЕБ.  Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

2 ден - Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в ПАДУА - разглеждане на централната градска част: “Прато дела Вале” с уникални скулптурни композиции, църквата “Св. Антоний”, патрон на града и др.  Настаняване в хотел в района на Падуа. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

3 ден – Закуска. Отпътуване за ЛЮЦЕРН, малко очарователно градче, въплатило представите за Швейцария от приказките: Площада на лебедите, мост Капелбрюке с водната кула - най-старият оцелял дървен мост в Европа и емблема на Люцерн, Шпойербрюке, Старото кметство, Монумента на Лъва, Лендиковата градина и др. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел в района на Мюлуз/Безансон. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за ПАРИЖ. Панорамна автобусна обиколка с екскурзовод с фтопауза пред катедралата “Нотр Дам”. Разглеждане на хълма Монмартр с квартала на художниците и църквата “Сакре Кьор”. Настаняване в хотел в Париж. Нощувка.

5 ден - Закуска. Посещение на ЛУВЪР с екскурзовод на български език*. Качване на Айфеловата кула*, разходка с корабче по река Сена*. Нощувка.

6 ден - Закуска. По желание - целодневна екскурзия до Дисниленд или разглеждане на музеи по избор, разходка по "Шан'з Елизе". Нощувка

7 ден - Закуска. Посещение на двореца ВЕРСАЙ. Обиколка на модернистичния квартал “Дефанс”.  Нощувка.

8 ден - Закуска. Закуска. Отпътуване за ЖЕНЕВА. Разходка в старата част на града - Катедралата, Мезон Тавел, Кулата, Кметството, паметника на Реформацията, Цветния часовник и др. Нощувка до Женева на френска територия.

9 ден - Закуска. Отпътуване за ЛОЗАНА. Разходка в столицата на Олимпийските игри - Катедралата, Епископския дворец, Шато Сен Мер, замъка „Уши” и др. Разходка във ВЕВЕ. Нощувка в района на Милано.

10 ден - Закуска. Отпътуване за МИЛАНО - столицата на областта Ломбардия и световна столица на модата. Пешеходна обиколка - Замъка „Сфорцеско”, Миланската опера „Ла Скала”, Галерията Виктор Емануел II, площад „Дуомо” и Катедралата, шедьовър на готическата архитектура и др. Отпътуване за ВЕРОНА. Пешеходна обиколка на града: площад “Бра“, Кметството, “Л’Арена ди Верона”, Кастел Векио, площад “Ербе“ с колоритния пазар, площада на Сеньорията, къщата на Жулиета и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден - Закуска. 8.00 ч. - Отпътуване за ВЕНЕЦИЯ. Пешеходна разходка в стара ВЕНЕЦИЯ - Моста на въздишките, Двореца на Доджите, Ла Пиацета, площада и базиликата “Сан Марко”, моста “Риалто” и др. Свободно време. 18.00 ч. - отпътуванеза България. Нощен преход.

12 ден – Пристигане в София/Пловдив следобед.

Цената включва

автобусен транспорт 

10 нощувки със закуски;

туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти;

такси резервации и административни разходи;

екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензиран местен екскурзовод в Париж и Венеция /с изключение на музеите, които имат изричното изискване за лицензиран екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане/;

медицинска застраховка;

водач от Агенцията; 

Цената НЕ включва

входните такси за музеите и туристическите обекти;

градски такси;

корабче до Венеция;

наем слушалки за екскурзоводски беседи в музеите на различни езици;

мероприятията по желание;

разходи от личен характер.

Забележка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15 дни преди началната дата.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Забележка:  желаещите да се включат в посещенията на Лувър, Айфелова кула, Версай, Дисниленд и корабче по Сена заявяват това и заплащат в България.

Програмата е натоварена, изминават се големи  разстояния пешеходно и  екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност! 

 

Изпрати запитване