viber share image

Почивка в Алабния 2023 / х-л FAFA PREMIUM RESORT 4*

Дати

08.07.2023  25.08.2023  08.09.2023 

Програма

Дестинация:
Албания
Вид:
Почивки
Транспорт:
Автобус

ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ 2023

Х-Л FAFA PREMIUM RESORT 4*

8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ С ТРАНСПОРТ

08.07.23, 25.08.23 И 08.09.23

ALL INCLUSIVE

1 ДЕН – отпътуване от София, стадион Васил Левски в 06.00ч. В 06:30ч. От Перник, Лукойл в кв. Изток, по маршрут КПП Гюешево – Скопие- КПП Кафасан. Пристигане в  Елбасан и разглеждане на Скампис-крепостна стена – римляните са го наричали Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Fafa Premium Resort**** на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Следобяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж или *по желание в 9.00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столица на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж или *по желание екскурзия до Берат и Белградската крепост. Това е антична и средновековна крепост построена върху скалист хълм на левия бряг на река Осум над гр. Берат на 214м надморска височина. Крепостта придобива окончателния си облик по време на Първата българска държава, има един основен и още три по-малки входа. Свободно време за разходка и снимки в крепоста. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН: Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Редовни цени, 30% депозит !

ЦЕНА НА ЧОВЕК, ЗА ПАКЕТ, В ЛЕВА

08/07-15/07/2023

25/08-01/09/2023

08/09-15/09/2023

В двойна стая

1110 лв.

3-ти възрастен в дв.стая

1110 лв.

1-во и 2-ро дете 0-11,99 в дв.стая

660 лв.

Доплащане за единична стая

640 лв.

Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 60.00 лв. Те нямат включена застраховка. Стаите за собствен транспорт са лимитирани.

Цената включва

*  Транспорт с комфортен автобус;

* 7 нощувки на база ол-инклузив в х-л Fafa Premium Resort 4*     https://www.fafa.al/fafa-premium-resort;                                                                           

*  Безплатни чадъри и шезлонги на плажа;

*  Туристическа програма в Елбасан;

*  Туристическа програма в Дуръс;

*  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

*  Входни и пътни такси;

*  Водач от фирмата организатор;

Цената НЕ включва

 

* Екскурзия до Круя и Тирана-15 €;

* Екскурзия до  Берат – 15 €;

* Входни такси за обектите – около 10€;

* Трансфер от Пловдив ( само за 08.07 )-30 лв.   двупосочно;                    

*  Разходи от личен характер и бакшиши;

 За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място !

Полезно

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – ВЕЧЕ МОЖЕ И С ЛИЧНА КАРТА с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за българиски граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 30% от пакетната цена при записване. Ако има условия по цени ранни разарвации – *ЕВ се спазват. Пълно плащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Забележка

Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 08 ЮЛИ, 25 АВГУСТ и 08 СЕПТЕМВРИ 2023 г.

ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО: Автобус

Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение, които могат да се предвижват самостоятелно. Допълнителните екскурзии биха затруднили хора в неравностойно положение.

 

Изпрати запитване