viber share image

Плитвички Езера -Загреб – Пещерата Постойна – Замъка Предяма 2024

Дати

04.09.2024 

Програма

Дестинация:
Хърватия
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

Плитвички Езера -Загреб – Пещерата Постойна – Замъка Предяма

Дати :  12.06-16.06.2024 - Няма свободни места ; 04.09-08.09.2024

 

Цена на човек в двойна стая: 485 лв.

Цена на трети възрастен в двойна стая : 450 лв.

 

Програма

1 ден София – Загреб  

Отпътуване от София в 22.00 ч , Преминаване на ГКПП Калотина. Транзитно пътуване през територията на Р. Сърбия. Нощен преход.

2 ден – Загреб

Пристигане в Загреб. Часа на обзорната екскурзия ще се уточни в зависимост от часа на пристигане.

Обзорна обиколка на Хърватската столица. Загреб е град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св. Марк, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден  Загреб – Плитвички езера

Закуска. Около 08:00 ч. отпътуване за „- Плитвички Езера“ . Около 11 ч. Пристигане на територията на Парка. Национален Парк „ Плитвички Езера „ е  най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. един от най - красивите паркове в света представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяk. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. “.  Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно и също така благодарение на своята красота. Цялата каскада се обхожда за около 5-6 часа – с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи. Има и съкратени варианти за 2 часа. Горе-долу по средата на обхода на брега на голямото езеро Козяк има място за отмора и почивка – сенчести поляни, димящи скари, напитки. В началната точка на маршрута също има заведения и място за отмора и релаксация. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче , както и парка може да се разгледа пешеходно. Препоръчват се удобни ниски обувки .  Връщане в Загреб. Нощувка.

4 ден – Замъка Предяма – Пещерата Постойна яма – Загреб

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. Пристигане в Постойна Яма.

Посещение на природния феномен пещерата “Постойна яма”. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Преходът в Пещерата се извършва посредством електрическо влакче . Атрактивното осветление допълнително засилва усещането за пътешествие към центъра на земята, което ни води милиони години назад.Всички видове пещерни образувания могат да бъдат видени по цялото протежение на пещерата. Пешеходния маршрут минава през допълнително изградени бетонни мостове и се спуска спираловидно надолу. Символът на пещерата е сталгмитът Брилиант. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), наричан още човешка рибка, заради почти розовия си цвят, близък до цвета на човешката кожа. Той е най-голямото пещерно земноводно. В огромна пропаст буйно се носи река Пивка, която всъщност е кръстена на създателят на пещерата.

Продължаваме към замъка Предяма. Замъкът Предяма с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна .В продължение на стотици години замъкът сякаш е кацнал гордо на скала, и се извисява на височина от сто метра. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост, в която никой да не може да проникне. Замъкът е построен през 1583 година от семейство Кобензл.Зад замъка се намира старинна пещера. Символът му е непокорният рицар Еразъм от Предяма. След Втората Световна война замъкът е бил национализиран и днес се използва като музей, представящ начина на живот на средновековните аристократи. В замъка могат да се видят стаите, в които са живеели собствениците му, както и стаите на прислугата, а също така старинният параклис и затворът на замъка. В него има колекция от старинни оръжия и ценни картини от различни исторически периоди. Отпътуване за Загреб . Нощувка.

5 ден Загреб – България

Закуска. Около 09:00ч. отпътуване за България.

 

Как да направите своята бърза и надеждна онлайн резервация?

  1. Изпратете ни по имейл данните на пътуващите (три имена на латиница, ЕГН-та на пътуващите , номер на лична карта/паспорт и валидност , телефон за връзка);
  2. В срок от 24 часа ще получите от нас договор за пътуването, заедно с общите условия към него;
  3. Получените документи се принтират, разписват от титуляра по договора и се изпращат сканирани на имейл до 3 календарни дни след получаването им;
  4. Информацията за отпътуване ( номер на автобус, точен час и място) се изпращат до 2-3 дни преди датата на отпътуване по имейл. 
  5. Усмихнете се - вече сте готови за път :)

 

Цената включва

-        Транспорт с лицензиран автобус за международни превози  

-        3 нощувки със закуски в периферен хотел 3* в Загреб

-        Панорамна обиколка на Загреб с местен екскурзовод  

-        Медицинска застраховка „Помощ при пътува в чужбина” за лица до 65г.

-        Пътни, гранични такси, чек пойнт където има 

-        Посещение на Плитвичките езера (входните такси се заплащат допълнително).

-        Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя 

Цената НЕ включва

= - Градска такса 2 евро на ден на човек / доплаща се от България 

- - Екскурзия до Замъка Предяма за Пещерата Постойна – 40 лв.  без включени входни такси

o   (входната такса за Пещерата постойна -28.50 евро ; 

o   входна такса за замъка Предяма – 17.50 евро )

o   комбиниран билет за Пещерата постона и замъка Предяма – 40 евро 

- Входна такса за Плитвички езера от юни до септември – 40 евро за възрастен ; дете 07 -18 г. – 16 евро / посочените цени са за групи / 

-        билети за градски транспорт и лични разходи;

-        Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Полезно

Необходими документи:

- лична карта/задграничен паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

- За Република Гърция няма визови изисквания

- COVID-19 забележка – поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за влизане в страните на пребиваване, подлежат на пре потвърждение при приближаване периода на пътуване.

- ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ 

- Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Забележка

Начин на плащане : 
Депозит 30% , доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. 

Изпрати запитване