viber share image

Мини почивка на о. Тасос

Дати

03.10.2024 

Програма

Дестинация:
Гърция
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

Мини почивка на о. Тасос

 пещерата АЛИСТРАТИ - остров ТАСОС - КАВАЛА - ФИЛИПИ

Дати на пътуване: 03.10. - 06.10.2024

1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч., отпътуване от София в 07.30 ч. по маршрут Гоце Делчев - Драма - Кавала. *Разглеждане на пещерата Алистрати,радваща окото с червените си сталактити на бял фон, със снежнобелите си дантелени драперии и с пещерните си бисери”. Тя е една от най-красивите и най-големите пещери в Гърция, в която природата е искала да покаже своята най-голяма сила на създаване на орнаменти и форми; датираща от преди 2 млн години, с обща дължина от 3 км. Отпътуване с ферибот до Тасос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание - *Панорамна обиколка на Острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, фабрика за производство на зехтин в Панагия - старата столица на о. Тасос и новата столица - Лименас. Посещение на златарска работилница „Ирис Голд”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване от острав Тосос с ферибот. Пристигане в град Кавала. Пешеходна обиколка на старата част на града - Акведукта, Къщата на Мехмед Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама и др. Кратка фото-пауза при дрeвното селище Филипи. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив късно вечерта.

 

Хотел

Цена на човек в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Цена на човек единична стая

Дете от 6 г.

до 12 г.

ZOE 4 *

https://dhotels.gr/zoe-hotel-thasos/

385 лв.

375 лв.

495 лв.

295 лв.

Цената включва

l транспорт с автобус

l 3 нощувки със закуска и вечеря

l фериботни билети и пътни такси

l туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти

l екскурзоводско обслужване на български език по маршрута (с изключение на местата и обектите, които имат изричното изискване за лицензиран местен екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане)

l медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро

l водач от Агенцията

Цената НЕ включва

входните такси за музеите и туристическите обекти (около 10 евро); настаняване в единична стая; медицинска застраховка за лица над 65 г.; туристическа такса (на стая на вечер за хотел 4* - 7 евро); мероприятията по желание, отбелязани с * (Панорамна обиколка на о. Тасос - 15 евро /при мин. 20 тур./); наем слушалки и екскурзоводски беседи в музеите; горивна такса (ако се наложи начисляване при повишаване на горивата, се заплаща задължително); застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер.

За дете до 6 г. цената е 145 лева. Ценити за децата са валидни при настаняване с двама възрастни.

Забележка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; за деца до 18 г. - лична карта или валиден задграничен паспорт + декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 20 дни преди пътуването

Изпрати запитване