viber share image

Круиз Миконос, Санторини, Крит, Милос, Атина и Кушадасъ

Програма

Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Круизи

Круиз Миконос, Санторини, Крит, Милос, Атина и Кушадасъ седем нощувки с пристанище на отплаване Солун

8 дни / 7 нощувки

 

София - Солун - Кушадасъ - Крит (Ираклио) - Санторини - Миконос - Милос - Атина (Пирея) - Солун

Цена на човек настанен в двойна каюта/ Дата:

Вътрешна каюта IA

без прозорец

Вътрешна 

каюта IB

без прозорец

Каюта

XA външна

Каюта

 XB външна

Каюта

 XC външна

14.04.2024

1625 лв.

1880 лв.

1940 лв.

2100 лв.

2145 лв.

16.06.2024

2300 лв.

2400 лв.

2560 лв.

2725 лв.

2805 лв.

01.09.2024

2300 лв.

2400 лв.

2560 лв.

2725 лв.

2805 лв.

 

 

- Дете от 3 месеца до 2 години заплаща само пристанищни такси плюс транспорт - 790 лева – настанено с двама пълноплащащи възрастни.
- Дете от 2 до 11.99 години настанено с двама пълноплащащи възрастни заплаща 1050 лева.
- Трети възрастен в каюта заплаща 1165 лв. 
при пътуване със собствен транспорт се приспада 80 лв от цената на човек.

 

Круиз Миконос, Санторини, Крит, Милос, Атина и Кушадасъ

-        Организиран автобусен транспорт от София, Благоевград и Сандански

-        Отплаване от пристанище Солун + екскурзия по избор

-        Celestyal Cruises и техният осемдневен маршрут "Idyllic Aegean" с осигурен транспорт


Пристанище на отплаване - град Солун.
Включена е една допълнителна екскурзия на брега (по избор), транспорт с луксозен автобус, водач по време на пътуването, база на изхранване на кораба
Full Board плюс напитки по време на храненията.

Дълъг престой на два от най-красивите и световноизвестни гръцки острова Миконос и Санторини.


Маршрут:

Ден

Пристанище

Пристига

Отплава

Неделя

Солун

 

19:00 ч.

Понеделник

Кушадасъ (Турция)

13:00 ч.

19:00 ч.

Вторник

Ираклио (Крит)

08:00 ч.

19:00 ч.

Сряда

Санторини

07:00 ч.

 

Четвъртък

Санторини

 

00:30 ч.

Четвъртък

Миконос

08:00 ч.

 

Петък

Миконос

 

02:00 ч.

Петък

Милос

09:00 ч.

19:00 ч.

Събота

Пирея (Атина)

07:00 ч.

17:00 ч.

Неделя

Солун

10:00 ч.

 

Неделя

отпътуване за България

   

 

1 ден / София – Солун /

Отпътуване около 07:30 часа от София от храм паметник “ Александър Невски „ и ул. Оборище.  По маршрут: София – ГКПП  Кулата – Солун.

Качването на кораба започва. Преминаване по процедура – качване на кораба ( багаж, чекиране, настаняване ) . Круиз по гръцките острови с Celestyal Crystal.

Програма на Круиза:

1 ден /Неделя/
Начало на круиза с кораб
CELESTYAL CRYSTAL. В 19:00 ч. отплаваме от пристанището в Солун посока Кушадасъ. 


2 ден /Понеделник/
Акостираме на пристанището в Кушадасъ в 13:00 ч. По желание  включване в екскурзия до древния ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.
Възможност за свободно време и шопинг в Кушадасъ. Корабът отплава в 19:00.
КОД на екскурзията
KUS 02

3 ден /Вторник/
Акостираме на пристанището Ираклион, Крит 08:00.
КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дистинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.

Възможност за включване в екскурзия с посещение на двореца Кносос и Археологическия музей - полудневна автобусна екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация, разходка в столицата Ираклион - родно място на поета Никос Казандзакис, художникът El Greco и носителят на Нобелова Награда Одисеас Елитис. КОД на екскурзията HER 01 
19:00
ч. - отплаване за остров Санторини! 

4 ден
/Сряда/
Акостираме на пристанището Санторини 07:00
ч/ сутринта/
САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновенният остров на гърците, който не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ...
Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната Калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.
Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.
Пожелание включване в екскурзия до селището Оia /автобусна/, с която ще посетите най-известното градче на острова. Несъмнено със своите църкви със сини куполи и спиръщата дъха гледка към Калдерата и залязващото слънце Oia се е превърнало в притегателно място за туристи от цял свят. Екскурзията приключва в столицата на острова Фира, от където се открива забележителна гледка островите Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени.
КОД на екскурзията SAN 01

5 ден
/Четвъртък/
00:30
ч.  Корабът отплава от Санторини.
08:00
ч. / сутринта/ Остров Миконос
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат. Ще имате възможност да се насладите на невероятните плажове на острова прославили го в целия свят.
Свободно време за разходка в столицата на острова Хора-едно наистина емблематично място, тесни улички, типична цикладска архитектура, заведения, където може да изпиете един коктейл и да се насладите на залеза, да се потопите в атмосферата на този неповторим остров.

6 ден
/Петък/
В 02:00
ч. корабът отплава от Миконос.
В 09:00
ч. Акостираме на остров Милос - островът на цветовете.
Ще имате възможност да се насладите на красивата столица на острова Плака, да посетите най-известния плаж Саракинико. Истинската красота на острова е в неговите красиви пейзажи от морски арки, невероятни плажове и кристално чисти води. Милос е известен още с произведенията на изкуството, които се намират в различни музей в Европа - Венера Милоска, която днес се пази в музея Лувър, Асклепий от Милос, намиращ се в Британския музей, както и статуите на Посейдон и Аполон, намиращи се в Атинския археологически музей. Корабът отплава в 19 часа.

7 ден
/Събота/
Акостираме в Пирея - Атина 07:00
ч. / сутринта/ Атина е столица и най-голям град в Гърция. 
Корабът отплава в 17:00 часа.

По желание включване в  обзорна обиколка на Атина и посещение на Акропола /автобусна/. С тази екскурзия ще посетите сърцето на гръцката столица, там където се е зародила демокрацията и философията - Акропола и Партенона, посветен на богинята и закрилник на града Атина, ще разгледате още Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма.
КОД на екскурзията PIR 01 - 84 евро, в случай че турист избере тази екскурзия трябва да се доплати разликата в цената.

8 ден
/Неделя /
10:00 акостираме на пристанището в град Солун. Напускане на кораба със спомени за цял живот. Отпътуване за България. Пристигане в
София.

 

 

Цената включва

-    - 7 нощувки на борда на кораба - настаняване в избрания вид каюта

База на изхранване на кораба INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда, неограничено количество напитки: домашно вино /червено, бяло, розе/, наливна бира, безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода. Забележка: алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря.

-    - Кредит 75 евро - при записване и подписване на договор туристите заявяват коя екскурзия желаят - Кушадасъ, Санторини, Атина или друго, съгласно описанието в програмата. Този кредит НЕ може да се осребри или да се използва за друга услуга на борда на кораба

-    - Медицинска застраховка Асистънс с покритие 5000 евро за лица до 65 години 

-     - Транспорт с лицензиран автобус от София, Дупница, Благоевград, Сандански

-     - Водач по време на пътуването, който отговаря за всички административни формалности

-     - Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години - включена в цената

 

Забележка: Допълнителните екскурзии се организират и предлагат от круизната компания. ТО не участва в организацията им. Екскурзията до Ефес се осъществява на български език, екскурзията в Атина се осъществява по възможност на български език, всички останали екскурзии се осъществяват на английски или руски.

Цената НЕ включва

-     - Допълнителни екскурзии при слизане от кораба ( организирани от корабната компания ) – заявяват се по желание и се доплащат допълнително

-     - Премиум пакет – 164 евро, заявява се при сключване на договора
неограничено количество Premium напитки / коктейли, марков алкохол / уиски /Червен етикет/, джин, водка, ром, ликьори/, сода, безалкохолни напитки, наливна бира /Mithos/, вино – бяло, червено, розе, пенливо/

-     - допълнителен 75 евро кредит за брегова екскурзия

-      - 1 час интернет на ден/

-      - Разходи от личен характер

-      - Допълнителни услуги на кораба – Спа процедури, хазарт и други

-      - Застраховка за лица над 65 години – 15 лева на човек

-      - Доплащане за единично настаняване -  430 лева за вътрешна каюта и 550 лева за външна каюта

Полезно

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА:
Когато стъпите на борда на Celestyal Crystal навлизате в свят, в който модерните технологии срещат типичното океанско пътуване от миналото. Дизайнът на яхта и типичните палуби от тиково дърво предизвикват интимна атмосфера с всички удобства на модерен 5 звезден хотел.
Насладете се на просторни каюти, елегантни ресторанти, барове, шезлонги, интернет зали, спа и фитнес центрове. Деветте открити панорамни палуби предоставят възможност за разходка под великолепието на океанското звездно небе.

РЕСТОРАНТИ И БАРОВЕ:
На борда можете да се насладите на разнообразните и вкусни предложения на ресторант LEDA или да се потопите в елегантната обстановка на  ресторант Amalthia. Опитайте и вкуса на Канада в ресторант Alberta Prime Steakhouse, където можете да изберете вашата любима бира от специалната канадска селекция.
Насладете се на слънцето и морския бриз в Helios бар-басейн, отдайте се на изживяването в Muses Lounge и Horizons Bar & Disco ине пропускайте фантастичната гледка от най-горната палуба.
ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ
Брой пътници: 1200
Тонаж: 25611 тона
Брой екипаж: 406
Ширина: 25 метра
Дължина: 162 метра
Година на пускане на вода: 1992 година
Скорост: 18 възела
Флаг: Малта
Електрическо напрежение: 110 / 220 VV

Друга полезна информация :
Две отделни легла, които могат да бъдат събрани като едно цяло. Душ, климатик, телефон, телевизор, сейф, сешоар. Компанията изисква пасажерите да се качат на борда на кораба не по-късно от 1 час преди обявения час на отплаване. При закъснение, компанията разглежда пасажерите като "no show".
Обичайно чекирането за качване на борда започва 5 часа преди часа на отплаване за круизите с продължителност над 7 дни, и 2 часа преди отплаване за круизите с продължителност 3-4 дни.
На бюро Регистрация се преминава през check-in за проверка на билет и документи. Пасажерите попълват няколко бланки и формуляри с персонална информация, необходима за безпрепятственото преминаване на паспортните формалности в различните пристанища от маршрута.
С оглед улесняване на процедурите по качване/слизане в отделните пристанища от маршрута, екипажът може да задържи международните паспорти на пътниците на рецепция за периода на цялото пътуване. В замяна на паспортите пасажерите получават квитанция, срещу която взимат паспортите си в края на круиза.
След проверката за всеки пасажер изважда бордна карта, която служи както за идентификационна карта при качване и слизане от кораба, така и за разплащателно средство на борда. За тази цел на всеки пасажер се открива бордна сметка, в която се натрупват сумите за разходите, направени на борда на кораба по време на цялото пътуване.

За някои дати на отплаване маршрутът се изпълнява от корабите CALYPSO и LOUIS CRISTAL. Круизната компания може да промени кораба по свое усмотрение, по всяко време преди началото на круиза.

Забележка

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
25 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГ НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ-оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит 30% от пакетната цена и доплащане
30 дни преди датата на отпътуване. 


Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Лица над 80г. не се застраховат.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 

 

Изпрати запитване