viber share image

Гергьовден в хотел EKATI MARE 4* / остров Корфу - Последни 10 места !

Дати

04.05.2023 

Програма

Дестинация:
Гърция
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА / Ограничени места ! 

ЦЕНА НА ЧОВЕК :
410 лв. 

Настаняване на дете до 6 ненавършени години в стая с двама възрастни - 230 лв.

Насаняване на дете от 6 до 12 ненавършени години в стая с двама възрастни -  300лв.

Настаняване на дете над 12г или трети възрастен в стая с двама възрастни - 350лв. 

ПРОГРАМА

04.05.2023-08.05.2023

1 ден 
Отпътуване от София и Благоевград по маршрут: Кулата - Солун- Козани - Гравена - Йоанина( Янина) - Игуменица. Нощен преход.

2 ден
Отпътуване от Игуменица до остров Корфу с ферибот (около 50 минути). Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време или по желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на гр. Корфу - започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова, където в саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело. От там се отправяме към Полуостров Канони с невероятни гледки над летището, намира се на около 3 км от Керкира. Една от най-известните забележителности на Корфу, покриващ целия полуостров южно от град Корфу. Канони получава името си, защото на носа в края на полуострова се е намирало батерийно оръдие, което е било там от 1798 г., посочвайки морето, за да защити острова. От тук се разкрива прекрасна гледка към летището на острова. Понякога наблюдателите са по-високи от приближаващите се самолети. Канони има красиви плажове с камъчета и предлага най великолепните гледки към Мишия остров с манастира Пантократор и Влахерна, манастирът с който е свързан чрез малък мост. Свободно време за снимки и наслаждаване на прекрасната гледка.

Продължаваме към Двореца Ахилион - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси (работят само градините на двореца).

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане - екскурзия до Палеокастрица - един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око ( разходката с лодка е около 40 мин.). Продължаваме за Сидари - считано за едно от най-пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време по желание и срещу доплащане - целодневен круиз до Круиз до Сивота - Синята Лагуна - Континентална Гърция и Синята пещера. Историческата морска пещера Papanikolis. По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към Синята лагуна, където е сниман и филм със същото име. Следва едночасова спирка, където можете да се гмуркате или просто да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава из между множество малки острови. Преди много години гърците са водили военноморски битки, за да защитят своите острови , много от плавателните съдове и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме на приказния плаж на Свети Параскев. След обяд ще имате около един час възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота - старинно, живописно рибарско селище с много магазини.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване от хотела след закуска. Пристигане в България около 22:00ч.

Цената включва

• Транспорт от София с лицензиран автобус, с възможност за качване от Благоевград;

• 3 нощувки със закуски и вечери в Хотел Ekati Mare 4* , Кавос на остров Корфу;

• Фериботни билети и магистрални такси;

• Водач от туристическата агенция по време на пътуването

•Медицинска застраховка за периода на настаняване, на лица до 65г. , на 2 000 евро. 

Цената НЕ включва

• Такса престой за хотел 4* - 3.00 евро на стая, на ден (задължително доплащане).

• Обзорна Екскурзия на Корфу - 15 евро;
• Входна такса за градините на двореца Ахилион - 5 евро
• Екскурзия до Палеокастрица и Сидари - 20 евро;
• Разходка с лодка в Палеокастрица - 10 евро;
• Круиз до Сивота - Синята Лагуна и Синята пещера, с включен трансфер - 40 евро за възрастен, 25 евро дете до 12г. 

• Евенатуална горивна такса, която може да бъде начислена до 20 дни преди датата на отпътуване. 

 

Полезно

Как да направите своята бърза и надеждна онлайн резервация?

  1. Изпратете ни по имейл данните на пътуващите (три имена на латиница, ЕГН-та на пътуващите и телефон за връзка);
  2. В срок от 24 часа ще получите от нас договор за пътуването, заедно с общите условия към него;
  3. Получените документи се принтират, разписват от титуляра по договора и се изпращат сканирани на имейл до 3 календарни дни след получаването им;
  4. Информацията за отпътуване ( номер на автобус, точен час и място) се изпращат до 2-3 дни преди датата на отпътуване по имейл. 
  5. Усмихнете се - вече сте готови за път :)

Забележка

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

  • Депозит 100 лв. , до 3 дни след сключване на договор. 
  • Доплащане до 20 дни преди датата на настаняване.

Изпрати запитване