viber share image

Филипини, Манила, Ел Нидо и Боракай

Дати

19.02.2024  16.03.2024  05.04.2024 

Програма

Дестинация:
Филипини
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Самолет

Наситена с екскурзии и емоции програма за приключенци във Филипините, където плажовете са с бели пясъци, а тропическата гора и залезите са магични!

ПРОГРАМА  

1 ден : София-Истанбул-Манила
Среща на летище София. Полет за Манила през Истанбул в 21.35 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 00.05 ч. Полет за Манила в 01.55 ч.

 2 ден: Манила
Кацане в Манила в 18.10 ч. Ще бъдете посрещнати на летището от вашия водач и ще получите асистенция за трансфер до хотела (отсреща на улицата), смяна на пари, закупуване на местни мобилни карти за интернет. Настаняване в Belmont Hotel Manila 4* — Superior Queen room (или подобен). Свободно време за почивка.
Нощувка.

3 ден:  Манила-Ел Нидо, Палауан
Закуска и трансфер (с таксита или ванове, включен) до Терминал 4 (15 мин). Следва полет до Ел Нидо в 10:50 ч. Пристигате в 12:20 ч. Два вана с шофьори ще ни вземат от летището и отиваме направо към плажа Накпан, на 35 мин на север. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои — и най-хубавия. Програмата е свободна — релакс на плажа, плуване, пиене на коктейли и кокосови орехи, хапване на прясна морска храна и други специалитети в едно от малкото плажни ресторантчета. Късният следобед си тръгваме обратно към Ел Нидо. Залезите са впечатляващи! Настаняване в Lagun Hotel El Nido 4* — Deluxe Room (или подобен). Свободно време за почивка.
Нощувка.

4 ден: Ел Нидо
Закусваме и отиваме към плажа на градчето, където ще се качим на традиционна местна лодка (bangka) и тръгваме на тур (с включен обяд) на няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан — Бакуит: десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо — най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови са се превърнали в площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж. Тези пътувания са известни на местно ниво като "островно подскачане". Програмата включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach, Hidden beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг — наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и, при късмет, огромни костенурки. По желание — каяк в лагуната Кадлао. Прибираме се около 16:00 ч. към Ел Нидо и програмата е свободна.
Нощувка.

5 ден: Ел Нидо
Закусвмте и отново отиваме с нашия водач към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме след около 16:00 ч. към Ел Нидо и програмата е свободна.
Нощувка.

6 ден: Ел Нидо-Боракай
Последна сутрин в Ел Нидо. Закусваме и трансфер до летище Лио. Следва полет в 12:15 ч. за Катиклан (летището на Боракай). Пристигате в 13:20 ч. От летището ще ни вземе бус, който ще ни откара до порта. През цялото време вашият водач ще е с вас и ще се грижи за правилното и безпроблемното изпълнение на плана. След това ще изчакаме лодка и ще се качим на нея за още 10 минути път по вода до остров Боракай. От порта там следва още един бус, с който след 15 минути ще достигнем хотела, на първа линия на най-хубавия плаж на острова — White Beach. Настанявате се и програмата е свободна. Настаняване в Henann Regency Resort And Spa 5* — Superior room или Deluxe room с балкон (или подобен).
Нощувка.

7 ден: Боракай
Закуска. Свободна програма на остров Боракай.
Нощувка.

8 ден: Боракай
Закуска. Свободна програма на остров Боракай.
Нощувка.

9 ден: Боракай
Закуска. Свободна програма на остров Боракай.
Нощувка.

10 ден: Боракай-Манила-Истанбул
Последна сутрин в Боракай. Закуска и трансфер до порта на Боракай (15 мин). Следва лодка до порта на Катиклан (10 мин) и след това бус до летището (15 мин). В 13:10 ч. излитане за Манила. Самолетът пристига в 14:25 ч. От летището ще ни вземат шофьори до стария крепостен град Интрамурос, старият център на Манила (пътят е около 45 мин). Ще направим разходка из най-интересните забележителности на Интрамурос и ще се полюбувате на колониалната му архитектура. Програмата включва: посещение на укреплението Fort Santiago, Manila Cathedral, Plaza Roma, Plaza de Santa Isabel / мемориалът Manila 1945, музеят за колониални мебели Casa Manila, ще спрем за кафе/храна в известното т.н. епископско кафене Ristorante delle Mitre, ще погледнем в църквата San Augustin, която е защитен обект на UNESCO (ако е отворена и няма сватба), ще посетим много интересен магазин за мебели и сувенири от майстори от цялата страна, и накрая ще приключим разходката с още едно красиво укрепление — Baluarte de San Diego. Като приключите с обиколката на Интрамурос, вановете ще ни върнат обратно до летището, за да се чекираме за полета до Истанбул в 22.20 ч.

11 ден: Истанбул-София
Кацате в Истанбул в 6.15 ч. Излитате към София в 8.45 ч. Пристигате на летище София в 9.00 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Хотели

Изхранване

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

4* Belmont Hotel Manila

4* Lagun Hotel El Nido

5* Henann Regency Resort And Spa

(или подобни)

Нощувка със закуска

6 444 лв.

7 814 лв.

6 386 лв.

 

Цената включва

- Самолетни билети София-Истанбул-Манила-Истанбул-София

- Самолетни билети Манила-Ел Нидо, Ел Нидо-Боракай, Боракай-Манила

- 8 нощувки със закуски, в хотели 4* и 5*

- 2 обяда по време на туровете с лодки в Ел Нидо

- Всички трансфери по програмата

- Всички описани в програмата турове и атракции

- Цялостна организация на описаното пътуване от/до Манила

- Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините

- Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

Цената НЕ включва

- Местен транспорт из населените места (триколки, мотори и други)

- Доплащане за делукс стая в Боракай (стая с балкон) — 90 евро на човек за престой

- Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж

- Опционални екскурзии и отбелязани като „по желание“ посещения

- Храна и напитки (освен включените 2 обяда и 8 закуски)

Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с отмяна и изпускане на полети, тайфуни и тропически бури

Полезно

Цената е калкулирана при курс на долара 1.80 лв. за 1 щатски долар към юли 2023

Туроператорът си запазва правото на промяна на пакетната цена при изменение на курса с разлика 3% от посочения курс.

Дните за провеждане на екскурзиите на място могат да претърпят промяна

Какво да вземете с вас: Добри водни обувки, блуза/тениска за плуване с UV защита, маска и шнорхел, малки плавници по желание, водонепромокаема чанта, водоустойчив калъф за телефон, универсален адаптер за контакт, водоустойчива камера/фотоапарат (препоръчително), смартфон

Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипините.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка

Необходими документи и условия на записване:

задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването

депозит в размер на 1000 лв. при резервация

втори депозит — 1000 лв. до 60 дни преди отпътуване

доплащане до 30 дни преди заминаването

Изпрати запитване