viber share image

Екскурзия до остров Санторини / Гърция

Дати

19.04.2024 

Програма

Дестинация:
Гърция
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Самолет

Екскурзия на о. Санторини

Дата: 19-22.04.2024 г.

 

Цена на човек в двойна стая: 910 лв. 

ПРОГРАМА

 

4 дни / 3 нощувки, Маршрут: София – Дупница - Благоевград – Сандански - Солун - остров Санторини


Програма по дни


1 ден: В 14:00 часа отпътуване от стадион „ Васил Левски“ за летище „Македония“ в Солун ( Гърция).  по маршрут: София – Благоевград – Сандански – Кулата – Солун. 

Пристигане на летището около 19:00 часа. Кацане на летището на остров Санторини в 21:30 . Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка. (Полетното разписание ще бъде предоставено на по-късен етап!)


2 ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка обиколка на остров Санторини (около 5 ч.): посещение на Пиргос - селище, изградено по склона на планината Пророк Илия, с къщи, подредени около останките от венецианска крепост; пешеходна разходка във Фира - столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската, така и на венецианската култура: търговската улица, двете катедрали (православна и католическа); възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора; посещение на Имеровигли - традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море” поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Прибиране в хотела следобед. Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Нощувка.


3 ден:  Закуска.  Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка екскурзия с корабче (около 6 ч.) до островите Неа Камени, където може да се види кратерът на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или на магаре - традиционен начин на придвижване на Санторини. Прибиране в хотелите следобед. Нощувка.


4 ден:  Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в хотела до 11:00 ч. (багажът на туристите остава в стая за багаж на рецепцията на хотела). Трансфер до летището на остров Санторини. В 17:00 ч. отпътуване от остров Санторини към Солун със самолет. Трансфер до България.

 

Видео

Цената включва

Самолетен билет Солун - остров Санторини полет с авиокомпания "Volotea" с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и малка чанта.;

Трансфер летище-хотел-хотел-летище на остров Санторини;

3 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* на остров Санторини;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Лев Инс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Водач от България.

Цената НЕ включва

Трансфер по маршрут Софиялетище Солун – София - 50 лв. ( двупосочно при мин. 10 човека) 

-       Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на хотела!): 3 EUR на стая, на нощувка в хотел 3*; 7 EUR на стая , на нощувка в хотел 4*

-       Посещение на град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света - при минимум 15 туристи20 евро.

-       Обиколка на остров Санторини с посещение на Пиргос, столицата Фира и Имеровигли – при мин 15 туристи – 30 евро

-       Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 10 туристи. - 40 евро.

-       Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава); - НЕПРОЛОЖИМО!

-       Входна такса за кратера на вулкана на остров Неа Камени (5 EUR), Праисторическия музей (6 EUR) и Археологическия музей (6 EUR) в столицата Фира;

-       Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-       Градски транспорт;

-       Разходи от личен характер;

-       Застраховка "Отмяна на пътуване" ; 

-       За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Полезно

·      НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта  или задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване); няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

·        

·       НАЧИНА НА ПЛАЩАНЕ: 30% при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

·        

·  

Забележка

  • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
  • Резервации: депозит при резервация - 50% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 20 дни преди датата на отпътуване.
  • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 36-тия ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 35-тия ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
  • Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
  • Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

·       СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

    Туроператор “ Лъки Холидей БГ ЕООД ” е застрахован по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД“ Лев Инс“ ·        

Изпрати запитване