viber share image

Екскурзия до непознатата Турция - Чанаккале и Едремит - Древният град Асос

Дати

30.10.2024 

Програма

Дестинация:
Турция
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

Екскурзия до непознатата Турция
Чанаккале и Едремит
 - Древния град Асос

Ден 1
Отпътуване от София, храм-паметник Ал. Невски около 22:00 ч. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Нощен преход през протока Дарданели по най-дългия висящ мост в света – „Чанаккале 1915“.

Ден 2

Сутринта пристигане в Чанаккале. При възможност настаняване в хотела. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.

Екскурзия по желание при минимум 20 човека: Туристическа пешеходна обиколка на Чанаккале: разходка по крайбрежната алея с макета на Троянския кон, старата част на града с часовниковата кула и чаршията.  Посещение на Крепостта Чименлик - историческия символ на града. Тя е построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града. Крепостта се състои от две части - външните стени и вътрешния замък. Външните стени са високи 11 метра, на места широки 8 метра, изградени върху прост правоъгълен план 100 на 150 метра, а по стените има 9 бастиона. Стените на вътрешния замък с размери 42 на 48 метра са широки 9,5 метра и достигат височина 25 метра. Първият етаж на този триетажен замък е направен от бетон на 4 метра над нивото на земята на вътрешния двор, докато горните два етажа са дървени. С уникални мултимедийни презентации и фигури се разказва за военноморската история по тези земи. Първата Световна война оживява със стотиците експонати – оръдия, мини, снаряди и точното копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране на пролива. Свободно време за разходка по крайбрежната алея. Вечеря.Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за Едремит. Посещение на античния град Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. В продължение на почти две хилядолетия градът е важен център за целия античен свят. Аристотел полага тук основите на първата си школа по философия  през IV век пр. Хр. През около 55 година сл. Хр. през Троада минава и свети Павел на път за Милет и Кавала. Краят на града настъпва през 1330 година, когато го превземат османските турци. След това Асос просто престава да съществува, една цивилизация е сменена с друга, а мястото е наречено Бехрамкале.
На върха на Асос стоят останките на храма на Атина Палада – един от най-важните храмове на богинята в античния свят. Оттам се открива невероятна гледка към остров Лесбос и залива Едремит.
Свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички на Асос за кафе и покупка на сувенири. Настаняване в хотела. Свободно време за СПА в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за почивка или разходка. По желание срещу доплащане- Джип Сафари . В района на Едремит се намира и националния парк Каздаъ, със своята чутовна природа, приятни зелени площи за почивка и горещи минерални извори.

Според митологията тук се е провел първият конкурс за красота в историята. В сянката на планината Каздаъ (Ида, 1774м.), в Панарбашъ, западно от Акчай, Парис дал златната ябълка на Афродита в своя известен „Съд на Парис“.

Отправяме се към Месността Hasan Drowned Waterfall, Hasan Boğuldu Göleti (Езеро) и Sütüven Şelalesi - място сред природата, където ще се насладим на прекрасна природа и зашеметяващи гледки. Ще се качим и до панорамната тераса , където прекрасната гледка ще ви плени ! Ще имате възможност да изпиете по едно турско кафе и да се насладите на гледката. От там ще се отправим към  музея Kazdagi Muzesi с восъчни фигури . Прибиране в хотела. Свободно време за разходка или СПА в хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 5

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане късно вечер .

Дати:

Цена на човек в двойна стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 00 – 05.99 г.

Дете 06 – 11.99 г.

03.04.2024г. – 07.04.2024г.

 

30.10.2024г. - 03.11.2024г.

 

499 лв. от София 

515 лв. от Благоевград и Дупница

520 лв. от Гоце Делчев 

 

460 лв. от София 

476 лв. от Благоевград и Дупница

481 лв. от Гоце Делчев

 

200 лв.

200 лв.

200 лв.

 

345 лв.

345 лв.

345 лв.

Забележка : Отпътуване от гр. Гоце Делчев, Благоевград, Дупница при мин. 20 човека ! Цената включва

-       1 нощувка в хотел 3* в Чанаккале със закуска и вечеря

-       2 нощувки в термален хотел 4* , в Едремит със закуски и вечери

-       Посещение на Древния град Асос / допълнително се заплаща входна такса/ 

-       Магистрални такси

-       Тур мениджър от фирмата

Екскурзоводско обслужване на място

Медицинска застраховка за лица до 65г. 

Цената НЕ включва

Туристическа панорамна обиколна на Чанаккале – 15 евро / при мин. 20 човека /

Джип Сафари тур в Едремит - 50 евро / при мин 10 човека / 

Входни такси : Асос 250 турски лири ;

Музей Каздаги: 20 Турски лири; 

Входна такса за панорамната тераса : 

Евентуална горивна такса , която може да се начисли до 20 дни преди датата на отпътуване.

Медицинска застраховка за лица над 65г. – 10 лв.

 

Забележка: Входни такси / поради постоянната промяна на цените подлежат на препотвърждение и ще бъдат обявени до 10 дни преди датата на тръгване / : Крепост Чименлик, Чанаккале; древен град Асос ; музей Каздаги; входна такса за Панорамната тераса

 

 

Забележка

* Програмата е предварителна и може да претърпи промени в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават!

* Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да се ощетява групата.

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40 човека 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта  или задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване); няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

НАЧИНА НА ПЛАЩАНЕ: 30% при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Туроператор “ Лъки Холидей БГ ЕООД ” е застрахован по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД“ Лев Инс“

 

Изпрати запитване