viber share image

Екскурзия до Атина и Пелопонес, Гърция

Дати

05.09.2024  20.09.2024  24.10.2024  21.11.2024 

Програма

Дестинация:
Гърция
Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

ДАТИ :
06.06.2024г. - цена на човек : 838 лв. 
05.09.2024г. - цена на човек : 910 лв. 
20.09.2024г. - цена на човек : 910 лв. 
24.10.2024г. - цена на човек : 838 лв. 
21.11.2024г. - цена на човек : 798 лв. 

Ден 1

Отпътуване от София в 07.00 ч. от стадион „Васил Левски“., от Дупница в 08:30 ч., от Благоевград в 09:00 ч., от Сандански в 10:00 ч.,  по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. Пешеходна разходка до площадите Омония и Монастираки с възможност за вечеря в многобройните таверни. Нощувка.

Ден 2

Закуска.
Панорамна обиколка на Атина : Площад Омония – един от най-старите в гръцката столица и известен шопинг център; Площад „Синтагма“ с Парламента – бившата резиденция на първият гръцки крал Oто; Храмът на Зевс – завършен през 2 в. пр. Хр. по времето на император Адриан, заедно с едноименната арка ; Олимпийският стадион „Калимармаро“ (красивият мрамор) – най-големият изцяло мраморен стадион в света, домакин на откриването на първите съвременни Олимпийски игри през 1896 г. ; Националният парк – засаден през 1839 г. с широко разнообразие от растения от Сунио, остров Евия и Генуа ; Запионският парк – в него се намира изложбената зала Запион – първото седалище на Олимпийския комитет през 1896 г ; самостоятелно разглеждане на Акропола с Партенона (входната такса се заплаща допълнително на място) – величественият шедьовър от „Златния век“ на Гърция. ; Площад „ Панепистимио“ – център на неокласическа Атина със Стария университет, Атинската академия и Националната библиотека. Свободно време в града с възможност за разглеждане на Новия музей на Акропола, Археологическия музей, Византийския музей, шопинг по търговската улица „ Ерму“, разходка до площад „Монастираки“- където се намира библиотеката на Адриан.
Туристическа програма по желание: екскурзия до нос Сунио (около 4 часа) - най-южната точка на Атика, с посещение на храма на Посейдон, откъдето се открива невероятна гледка към Егейско море. Възможност за самостоятелно раглеждане на туристическия обект (входната такса се заплаща допълнително на място).
Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до Пелопонес. (без включени входни такси за музеи обекти): Фотопауза при Коринтския канал, разделящ Пелопонес от континенталната част на Гърция; Епидаврос – смятан за най-съвършения древногръцки античен театър по отношение на акустика и естетика, завършен е през 4 в.пр.хр., а перфектното му състояние позволява провеждането на театрални и музикални прояви до ден днешен ; Микена – най-големият и важен център на т.нар. микенска цивилизация, която е водеща в континелната част на Гърция, Егейските острови и Мала Азия в периода 1600 – 1100 г. пр.хр. ; Нафплио – първата столица на младата гръцка държава, известен град с красивите си тесни средновековни улички, венецианската крепост, замъкът Паламиди и крайбрежната си част. Връщане в Атина. Вечерта по желание: Гръцка вечер с бузуки музика на живо (придвижване с градски транспорт, който не е включен в цената).
Нощувка.

Ден 4

Отпътуване за София сутринта. Кратка спирка при Термопилите – място с особено значение за гръцката история. Точно тук през 480 г.пр.хр., водени от Леонид, според легендата, 300 спартанци се борят яростно срещу многолюдната армия на Ксеркс, защитавайки прохода с невероятна тактика. Въпреки загубата случилото се при Термопилите играе важна роля за бъдещите военни успехи на Гърция. Фотопауза при паметника на Леонид I. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва

 • Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Атина
 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Панорамна обиколка на Атина
 • Фотопауза при Термопилите
 • Водач от България по време на цялото пътуване

Цената НЕ включва

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 25 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 55 лв
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Екскурзия до Нос Сунио
 • Целодневна екскурзия до Пелопонес
 • Гръцка вечер в таверна с бузуки музика на живо
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Туристическа градска такса
 • Разходи от личен характер
 • Градски транспорт

Допълнителни услуги

Полезно

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта

 Визов режим: няма изисквания за визи.

Туристическа градска такса: 3 евро на стая на ден в хотел 3*; 7 евро на стая на ден в хотел 4*;  Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.

 

Забележка

Условия за записване и плащане при стандартни цени:

 • 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Изпрати запитване