viber share image

Екскурзия до Атина и Остров Санторини, Гърция – комбинирана програма

Дати

09.04.2023 

Програма

Дестинация:
Гърция
Вид:
Екскурзии

Екскурзия до Атина и Остров Санторини, Гърция – комбинирана програма

Дата : 09.04.2023г.

Настаняване в STANDARD ROOM :
Цена на човек: 799 лв. 
2 възр  + дете (0.00-1.99) : 1948 лв.
2 възр  + дете (2.00-11.99) : 2357 лв.
3 възр. : 2397 лв. 

Ден 1

Отпътуване от София в 7.00 ч. от стадион „Васил Левски“, 08:30 ч. от Дупница, 09:00 ч. от Благоевград, 10.00 ч. от Сандански, по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване в хотел в центъра на града. Нощувка.

Ден 2

Закуска.
Панорамна обиколка на Атина : Площад Омония – един от най-старите в гръцката столица и известен шопинг център; Площад „Синтагма“ с Парламента – бившата резиденция на първият гръцки крал Oто; Храмът на Зевс – завършен през 2 в. пр. Хр. по времето на император Адриан, заедно с едноименната арка ; Олимпийският стадион „Калимармаро“ (красивият мрамор) – най-големият изцяло мраморен стадион в света, домакин на откриването на първите съвременни Олимпийски игри през 1896 г. ; Националният парк – засаден през 1839 г. с широко разнообразие от растения от Сунио, остров Евия и Генуа ; Запионският парк – в него се намира изложбената зала Запион – първото седалище на Олимпийския комитет през 1896 г ; самостоятелно разглеждане на Акропола с Партенона (входната такса се заплаща допълнително на място) – величественият шедьовър от „Златния век“ на Гърция. ; Площад „ Панепистимио“ – център на неокласическа Атина със Старият университет, Атинската академия и Националната библиотека. Свободно време в града с възможност за разглеждане на Новият музей на Акропола, Археологическия музей, Византийския музей, шопинг по търговската улица „ Ерму“, разходка до площад „Монастираки“- където се намира библиотеката на Адриан.
Туристическа програма по желание: екскурзия до нос Сунио (около 4 часа) - най-южната точка на Атика, с посещение на храма на Посейдон, откъдето се открива невероятна гледка към Егейско море. Възможност за самостоятелно раглеждане на туристическия обект (входната такса се заплаща допълнително на място).
Нощувка.

Ден 3

Ранна закуска или сух пакет.
Трансфер до пристанищния град Пирея. Отпътуване с ферибот на компанията „Blue Star Ferries” в 07:25 ч. за Санторини. Пристигане на остров Санторини следобяд. Настаняване. Туристическа програма по желание вечерта (около 4 часа): екскурзия до Иа – най-северната част на острова, прочуто място с незабравимия си залез, сочен от мнозина за най-красивия в света. Нощувка.

Ден 4

Закуска.
Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Екскурзия до Пиргос, Имеровигли и Фира (около 6 часа). Пиргос – средновековно селище, изградено около останките на венецианската крепост „Кастели“, в подножието на планината „Пророк Илия“ – най-високата част на остров Санторини – 567 мнв.; Имеровигли – традиционно селище с характерната за Цикладските острови архитектура, намиращо се на ръба на вулканичен кратер с внушителна гледка към калдерата на Санторини ; Фира – столица и най-голям град на Санторини, където се намира величественaта православна катедрала ; търговската улица, позната като „Gold street”, изпълнена с множество разнообразни магазини и таверни ; католическата катедрала и Доминиканския манастир. Свободно време в столицата с възможност за самостоятелно разглеждане на Праисторическия музей на Тира, Археологическия музей, музея на Фолклора ; качване на лифт до старото пристанище на Фира (връщането може да стане с магаре – традиционно средство за превоз на острова още от древността).
Нощувка.

Ден 5

Закуска.
Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Ескурзия с пиратски кораб до калдерата на Санторини (около 6 часа) – Неа камени, където се намира все още действащият кратер „Крал Георги I”, тук се открива невероятна 360-градусова панорама към всички острови, част от комплекса Санторини ; Палеа камени със своите термални извори, подходящи за плуване ; о-в Тирасия - западната част на комплекса, където се намира природнооформеното пристанище „Корфос“, изпълнено с таверни, предлагащи традиционните за Санторини ястия. Възможност за плаж или посещение на столицата Манолас, позната с традиционната си архитектура и красивите гледки към калдерата. Градът може да бъде достигнат пеша или с помощта на магаре.
Нощувка.

Ден 6

Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Свободно време за плаж. Трансфер до летището на Санторини за директен чартърен полет до София в 17:00 ч. с авиокомпания  Bulgaria Air. Кацане на летище София в 18:30 ч.

 

Цената включва

 • Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни, магистрални и фериботни такси
 • Чартърен полет Санторини - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
 • Описаните в програмата трансфери
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Атина
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Санторини
 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Панорамна обиколка на Атина
 • Водач от България по време на цялото пътуване

Цената НЕ включва

 • Такса гориво (виж забележката по- долу)
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 35 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 50 лв
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
 • Ползване на каюта на ферибота при пътуването към Санторини
 • Екскурзия до Нос Сунио
 • Екскурзия до Иа
 • Екскурзия до Пиргос, Имеровигли и Фира
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия
 • Туристическа градска такса
 • Разходи от личен характер и бакшиши

Полезно

Допълнителни услуги:

Забележка

Начин на плащане : 

Депозит в размер на 35 % при записване.
Заплащане до пълната сума до 30 дни преди дата на пътуването.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни; 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни; 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни. Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

Визов режим: няма изисквания за визи.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 800 долара на тон, Санторини – 800 долара на тон и курс на евро към щатски долар 1,00 към 1,00. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Санторини, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Санторини - София .

Изпрати запитване