viber share image

Екскурзия до Будапеща и Прага

Дати

28.03.2023 

Програма

Вид:
Екскурзии
Транспорт:
Автобус

Дати: 28.03.2023 г – 01.04.2023 г. 

1 ден:   София – Будапеща / 760 км./

Отпътуване от Гоце Делчев в 2.00 ч  Благоевград  3.30 ч. от София  в 5.30 ч от паркинга на Храм–паметник А. Невски. Транзитно преминаване през Сърбия.  Пристигане в БУДАПЕЩА вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден: Будапеща – Прага / 525 км./

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български. Наричат Будапеща „Принцесата на Дунав. По левия и десния бряг на реката са разположени впечатляващи сгради, на които ще имате възможност да се любувате, преминавайки по най-величествените от множеството мостове. Ще научите за историята на Унгария на Площада на героите, а след това ще надникнете и в замъка „Вайдахуняди”. Ще видите  Парламента – един от най-красивите в света, Катедралата „Св. Стефан”, ще усетите духа на града в Будайската крепост с Кралския дворец, църквата "Матияш", Рибарските кули и др.  Свободно време за разходка по пешеходната улица „Ваци” - най-красивата улица на Будапеща. Отпътуване за ПРАГА. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ден: Прага – Карлови Вари / 150 км./

Закуска. По желание екскурзия до Карлови Вари – „градът на трите чудеса”, най-известния СПА курорт и фестивален град на Чехия, в историческата област Бохемия. По време на тази екскурзия ще се потопите в неповторима атмосфера, ще се разходите на чист въздух покрай множество исторически места като Стария замък на величествен хълм, църквите „Св. Урбан”, „Мария Магдалена”, православния храм „Св.Св. Петър и Павел”, ще видите красиви паркове, колонади и сгради, радващи очите с архитектурната си красота. Градът се слави и със своя билков ликьор Бехеровка, който наричат тринадесетия лечебен извор на Карлови Вари, а също и с изделия от кристал и розов порцелан. Лечебната вода, красивата природа и впечатляващата старинна архитектура наричат трите чудеса, които са превърнали града в един от най-красивите курорти в Европа. Връщане в Прага, по желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време.  Нощувка.

 

4 ден: Прага  - София

Закуска. 9.00 ч. - Пешеходна обиколка на Прага с екскузовод на български. По време на тази екскурзия ще ви покажем най-интересното и ще се запознаете с основните забележителности на столицата. Пред вас ще се открие с цялото си великолепие историческия център, величието и красотата на Вишеград и Пражкия град. Ще видите Малострански намести, Старият Кралски Дворец, Катедралата „Свети Вит” с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав - светеца патрон на Прага, Златната уличка - Магическия град, позната като уличката на Алхимиците, които вечно търсили камъка на мъдростта и еликсира на младостта, Карлов мост - един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Мала страна и Старе место, Старе место с площада - сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник Орлой, привличащ с появата на апостолите на всеки час и др. Ще стигнем и до Вацславския площад – политическото сърце на Прага с паметника на  Св. Вацлав  и Националния музей.  Свободно време. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Словакия, Унгария и Сърбия.

 

5 ден: София

Пристигане в София.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: 520 лв.

 

Цената включва

транспорт с автобус

1 нощувка със закуски в хотел 3* в Будапеща,

2 нощувки със закуска в хотел 3* в Прага / периферен хотел /

туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти,

екскурзоводско обслужване;

медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Цената НЕ включва

медицинска застраховка за лица над 65 г. (по тарифите);

входните такси за музеите и туристическите обекти; 

Панорамна обиколка на Будапеща – 20 евро;

Пешеходна обиколка на Прага – 20 евро

екскурзия до Карлови Вари – 35 евро;

разходка с корабче по р. Вълтава 30 евро; 

разходи от личен характер;

Полезно

Необходими документи: лична карта или паспорт (+ ксерокопие на документа за самоличност); за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители; няма визови, санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване;

Забележка

Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Изпрати запитване