РУПИТЕ - МЕЛНИК - РОЖЕНСКИ МАНАСТИР
Edit Item
НОВО!
РУПИТЕ - МЕЛНИК - РОЖЕНСКИ МАНАСТИР
02.09 - 03.09.2017
Цена: 89 лв.
2 дни / 1 нощувка
 
РУПИТЕ - МЕЛНИК - РОЖЕНСКИ МАНАСТИР
 
 
ДАТИ: 02.09 - 03.09.2017                     
   
 
1 ДЕН 
Отпътуване в 8.00 часа от град Пирдоп и района по маршрут Пирдоп-Рилски манастир-Благоевград-Мелник. Пристигане в Рилския манастир - един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Това е най-големият манастир в България – 5 етажа, като видими са 4 от тях. Тази особеност на сградата се обяснява с ограниченията, наложени от османската власт през 1834 г., когато са строени сегашните сгради. В партерния етаж се разполага музеят. В магерницата се е приготвяла храната за монасите.
Манастирът „Свети Иван Рилски“ е построен на мястото на стара постница през 927 – 941 г. от Иван Рилски (според някои автори – от неговите ученици) в Рила планина. В двора на днешния манастир през 1335 г. е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел протосеваст Хрельо. Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа. На върха на кулата се намира параклисът „Св. Преображение“ с ценни фрески от 30-те години на 14 век. Отпътуване за Благоевград. Разглеждане на най-стария квартал – Вароша. Свободно време. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ДЕН 
Закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна разходка в Мелник и посещение на Кордопуловата къща-музей - най-голямата запазена възрожденска къща в България. Отпътуване за Роженския манастир, основан през 13 век. Разглеждане на манастирския комплекс с гроба на Яне Сандански.Отпътуване за Рупите - свещена местност, където се намира храмът, построен от известната българска гадателка и лечителка Баба Ванга. Отпътуване към град Пирдоп и ра-йона .
 
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт; медицинска застраховка; паркинг; нощувка със закуска и вечеря в хотел „Мелник“; представител на агенцията по време на пътуването; екскурзоводско представяне на посещаваните обекти
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: обяд, разходи от личен характер.
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
 
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160163830000004, гр. София.