СОЛУН-КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА-ЕДЕСА
Edit Item
СОЛУН-КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ-МЕТЕОРА-ВЕРГИНА-ЕДЕСА
22.09 - 24.09.2017
Цена: 135 лв.
3 дни / 2 нощувки

СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА - ВЕРГИНА - ЕДЕСА

 

ДАТИ: 08.09 - 10.09.2017; 22.09 -24.09.2017

 

ПРОГРАМА

1 ДЕН / СОФИЯ - СОЛУН - ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА
Отпътуване от София в 7.30 ч. за Република Гърция по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод:  Бялата кула- символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите;крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН / ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА - МЕТЕОРА - ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА
Закуска. Свободно време или по желание включване е Екскурзия до Метеора - отпътуване в 8.00ч.  Пристигане в местността Метеора - едно уникално място, често наричано Осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони "Зиндрос". Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Олимпийската ривиера. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Нощувка.

3 ДЕН / ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА - ВЕРГИНА - ЕДЕСА - СОФИЯ
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Вергина - първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата- музей на Филип II Македонски. По желание и предварителна заявка - разглеждане на гробницата- музей с местен екскурзовод (45 мин.). Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. 13.00 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

  На човек в
двойна стая
Трети възрастен в 
двойна стая
Единична
стая
Дете до 11 г.
София 135 лв. 120 лв. 195 лв. 110 лв.

Доплащане за отпътуване от: Хасково – 30 лв ; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв; - при минимален брой участници – 15.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
- транспорт в комфортрн туристически автобус
- 2 нощувки с 2 закуски хотел 2*+на Олимпийската Ривиера
- Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
- Посещение на Гробницата на Филип Македонски във Вергина
- Пешеходна разходка в Едеса
- Екскурзоводско обслужване
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Целодневна екскурзията до Метеора - 15 EUR
- Вечеря в трядиционна таверна с бузуки музика на живо - 25 EUR
- Разглеждане на гробницата- музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод (45 мин.) - входната такса се заплаща допълнително;
- Входна такса за гробницата-музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
- Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея (8 EUR);
- Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо (салата, основно ястие с гарнитура, десерт, чаша узо, 1 бутилка наливно вино за двама, вода) при минимум 10 туристи - 40 лв.
Разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод (45 мин.) при минимум 15 туристи - входната такса се заплаща допълнително - 15 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0лв.
 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:  40 туристи.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ:  Капаро 30% при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160163830000004, гр. София.