ИСЛАНДИЯ - НА ЛОВ ЗА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ
Edit Item
ИСЛАНДИЯ - НА ЛОВ ЗА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ
02.10 - 07.10.2017
Цена: 3690 лв.
6 дни / 5 нощувки
 
ИСЛАНДИЯ - НА ЛОВ ЗА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ
 
 
1 ДЕН / 02.10.2017
Полет София – Рейкявик /с прекачвани/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ДЕН / 03.10.2017
Закуска. Панорамна екскурзия Рейкявик. Отпътуване към топлите минерални извори на комплекса Синята лагуна за едно отпускане след дългия ден /включено е ползване на кърпи/. Настаняване в хотел в провинцията. Вечеря. След нея ще разберете повече за Северното сияние от нашия местен екскурзовод, а когато падне нощта ни очаква първата ни среща с него. Нощувка.
 
3 ДЕН / 04.10.2017
Закуска. Днес ще се отправим на юг, близо до активния вулкан под глетчера Ейяфятлайокутъл. Спирка при водопада Селяландфос, който се спуска драматично от планината. Има пътечка, което минава зад водопада и предлага интересни гледки, ако сте подготвени да се намокрите. После пътят ще ни отведе край морето, където ще минем край плаж от черна лава, за да видим и впечатляващите птичи урви близо до Вик. Следва посещение на един от най-впечатляващите водопади в страната, 60 м. високия Скогафос. Той е близо до един от най-интересните етнографски музеи в страната, който съдържа впечатляваща колекция от артефакти от миналото, както и представя традиционни къщи от торф. Връщане в хотела. Вечеря. После отново ще се опитаме да видим танца на Светлините на северното сияние, пресъздаващи драматични форми, цветове и размери. Нощувка.
 
4 ДЕН / 05.10.2017
Закуска. Днес ще пътувате по Златния кръг. Първо ще научите за специфичната исландска порода малки коне и как са създадени. А после ще посетите геотермални къщи, технология, което се ползва в Исландия от 1924 г. Чрез топлината от термалните извори се затопля почвата и това дава възможност за отглеждане на различни зеленчуци, плодове и дори ягоди. Следващата ни спирка е двойния водопад Гюдълфос, чието име означава Златния водопад, който е част от глетчеровата река Хвита. Последната спирка за днешния ден е националния парк Тингвелир, включен в листата на ЮНЕСКО, където се срещат двете континентални плочи. Вечерта се нощува в Рейкявик.
 
5 ДЕН / 06.10.2017
Закуска. Днес ви очаква още един ден, посветен на невероятната природа на тази приказна страна. Ще се отправите към фиорда Боргар и водопадите Храунфосар и Барнафос. Мястото е необикновено, защото те извират от полета с лава, застинала под ледник. След това ще видите един от най-големите горещи извори в Европа. Температурата на водата е 97 С , а дебита 180 литра в секунда. Водите му са каптирани и се използват за отопление. Нощувка.
 
6 ДЕН / 07.10.2017
Закуска. Освобождаване на стаите до обяд. Свободно време в Рейкявик. Трансфер до летището за полет към София.
 
 
 
Северното сияние е природно явление, което се наблюдава в Исландия. За да бъде видяно са необходими подходящи метеорологични условия. Въпреки че, през този период на годината, то се наблюдава всяка нощ, това не може да бъде гарантирано и не може да бъде причина за рекламации по изпълнението на програмата.
 
 
 
ЦЕНИ:
На човек в двойна стая: 2690 лв.
Единична стая: 4120 лв.
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран багаж;
- 5 нощувки с 5 закуски в хотели 3*;
- 2 вечери;
- Всички трансфери по програмата;
- Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на руски;
- Входни такси по програмата;
- Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро на Булстрад;
- Тур мениджър.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Напитки, бакшиши.
 
 
УСЛОВИЯ:
Цената на екскурзията е валидна при 20 платили. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване. 
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията. 
Повечето улици в Рейкявик са много тесни и е възможно автобусът да не може да стигне до хотела. В този случай багажът ще бъде пренесен до хотела, а туристите ще  вървят няколко минути пеша / без да носят багаж /.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите. 
За пътуване до Исландия е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
 
РЕЗЕРВАЦИИ:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.