ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ
Edit Item
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ
04.04.2019 - 11.04.2019 02.05.2019 - 09.05.2019
Цена: 2080 лв.
8 дни / 7 нощувки
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ
 

София - летище Бен Гурион - Нетания - Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана -Тиберия - Капернаум - Табха - Аман - Джераш - Небо - Мадаба - Петра - Шобак - Аман - река Йордан (Каср - Ал Яхуд) - Кумран - Мъртво море - Йерихон - Витлеем - Йерусалим -Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София

+ посещение на Кибуц
+ обяд в Петра
+ разходка с корабче по Галилейското езеро 

8 дни / 7 нощувки

самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН, с полети на България Еър

 
ДАТИ: 
04.04.2019 - 11.04.2019
02.05.2019 - 09.05.2019
 
АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

1 ДЕН / СОФИЯ - ЛЕТИЩЕ БЕН ГУРИОН - ТЕЛ АВИВ - НЕТАНИЯ
Среща на летище в 16:00 за полет с авиокомпания България Ер - София – Тел Авив в 18:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН / КЕСАРИЯ - ХАЙФА - АКРА - НАЗАРЕТ - КАНА - ТИБЕРИЯ
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и  цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.

3 ДЕН / КАПЕРНЕУМ - ТАБХА - АМАН
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на двете риби и петте хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на Кибуц. Разходка с корабче по Галилейското езеро. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / ДЖЕРАШ - НЕБО - ПЕТРА
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на император Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – тук се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където се предполага, че е умрял Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / ПЕТРА - ШОБАК - АМАН
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен  в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Обяд в Петра. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН / АМАН - РЕКА ЙОРДАН (КАСР АЛ ЯХУД) - КУМРАН - МЪРТВО МОРЕ - ЙЕРИХОН - ВИТЛЕЕМ
Закуска. Панорамна обиколка на Аман  при възможност посещение на Цитаделата и Археологическият музей. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан . Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи на Стария завет, изписани на иврит. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.

7 ДЕН / ЙЕРУСАЛИМ
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) -  това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8 ДЕН / ВИТЛЕЕМ - ЛОД - БЕН ГУРИОН - СОФИЯ
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма  в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 21:20 ч. Пристигане в София в 23:55ч.

 
 
Дати на отпътуване Възрастен
в двойна стая
Възрастен в
единична стая
Дете до 11 г. с двама
възрастни в стая
Ранни записвания до 15.12.2018
04.04.2019 2080 лв. 2464 лв. 1798 лв.
02.05.2019 2080 лв. 2464 лв. 1798 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет София -Тел Авив - София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
- летищни такси (295 лв. към 28.03.2018 г.)
- Гранични такси
- 7 нощувки със закуски и вечери:
1 в Нетаня (Margoa 3 * - http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен)
1 в района на Тиберия (Hotel Arcadia 3* https://www.arcadiahotelsil.com или подобен)
2 в Аман (хотел Al Waleed 3* http://www.rumhotels.com/ или подобен)
1 в района на Петра (Hotel Edom 3* http://www.edomhotelpetra.com/ или подобен)
2 във Витлеем- (хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
- екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания 
- луксозен автобус
- всички трансфери по програмата
- всички екскурзии по програмата
- входни такси за обектите по програмата
- сертфикат за хаджийство
- водач на групата от България
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за периода на пътуване със застрахователна компания Мондиал
 
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ (около 8.50 лв.) на турист на ден, заплаща се задължително на място 
- Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на мястo
- По желание Нощен тур на Йерусалим - 25 EUR
- По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
- По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“- Моля консултирайте се с наш представител
- Разходи от личен характер
 
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- Хайфа (Бахайските градини)
- Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта)
- Назарет (домът на Христос)
- Кана Галилейска (първото Христово чудо)
- Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите)
- Тиберия (перлата на Галилейското езеро)
- Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
- Мадаба (приказният град на мозайките)
- Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
- Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)
- Вади Муса (Долината на Моисей)
- Шобак (замъкът на кръстоносците)
- Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
- Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
- Мъртво море (време за плаж и релакс)
- Витлеем (църквата Рождество Христово)
- Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
 
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВА:
- Копие от международен паспорт·       
- Депозит от 700 лева на човек 
- Доплащане - 1 месец преди датата на заминаване
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
- Няма визови изисквания при пътуване в Израел. Виза за Йордания - полага се на място, необходимо е поне една цяла свободна страница в паспорта.
 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване - размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване - 50% от стойността на екскурзията;
- между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване - 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 10 дни преди датата на заминаване и при неявяване - 100% от стойността на екскурзията

 

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕЪР:
№ на полет Ден   излита   каца
26.04.2019 / 24.05.2019
FB 571 четвъртък София 18:00 ч. Тел Авив 20:30 ч.
FB 572 четвъртък Тел Авив 21:20 ч. София 23:50 ч.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
- Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.75 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
- Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата
- Туроператорът си запазва правото да променя авиокомпанията/полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от туроператора. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването. Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
- Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 30 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 7 дни преди датата на отпътувате.
- Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
- Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език, екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
- Часовете на полетите са в местно време.
- Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.