ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ С АКАБА, ЕЙЛАТ И МАСАДА
Edit Item
ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ С АКАБА, ЕЙЛАТ И МАСАДА
23.05.2019 - 30.05.2019
Цена: 2180 лв.
8 дни / 7 нощувки
ЙОРДАНИЯ И ИЗРАЕЛ С АКАБА, ЕЙЛАТ И МАСАДА
 
София - Тел Авив - Назарет - р. Йордан - Табха - Капернаум - Тиберия - Джераш - Аман - Мъртво море - Мадаба - Небо - Керак - Петра - Акаба - Ейлат - Масада (срещу доплащане) - Йерусалим - Витлеем - Йерусалим – София
+ посещение на Кибуц 
+ обяд в Петра 
+ разходка с корабче по Галилейското езеро
 
23.05.2019- 30.05.2019
 
8 дни / 7 нощувки 
 
 
Самолетна програма на база ПОЛУПАНСИОН, с полет на България Еър
 
1 ДЕН / СОФИЯ - ТЕЛ АВИВ
Отпътуване от летище София 18:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.
 
2 ДЕН / НАЗАРЕТ - РЕКА ЙОРДАН - ТАБХА - КАПЕРНАУМ - ТИБЕРИЯ
Закуска. Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата “Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса “Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото, където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби - възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); Посещение на Кибуц, следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Разходка с корабче по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
 
3 ДЕН / ТИБЕРИЯ - ДЖЕРАШ - АМАН
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град, населяван още от бронзовата епоха и известен като “Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман. Панорамна обиколка на града. При възможност и налично време - посещение на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.
 
4 ДЕН / АМАН - МЪРТВО МОРЕ - МАДАБА - НЕБО - КЕРАК - ПЕТРА
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман) - едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква “Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15.6м. х 6м. - 94 кв.м., като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо - едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди, че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.
 
5 ДЕН / ПЕТРА
Закуска. Отпътуване за “Изгубения град” Петра - едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г. пр.Н.Е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села (“скалиста местност” на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
 
6 ДЕН / АКАБА - ЕЙЛАТ - МАСАДА - ЙЕРУСАЛИМ
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание (заплаща се допълнително) и при налично време - посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ейн Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване  в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
 
7 ДЕН / ВИТЛЕЕМ - ЙЕРУСАЛИМ
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата “Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по “Виа Долороса” (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб - след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
8 ДЕН / ЙЕРУСАЛИМ - ТЕЛ АВИВ - СОФИЯ
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София с АК България Еър. Излита в 22:20ч. Каца на летище София в 23:55ч.
 
 

Дати на
отпътуване
Възрастен в
двойна стая
Възрастен в
единична стая
Дете до 11 г. с
двама възрастни
23.05.2019 2180 лв. 2508 лв. 1955 лв.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 30 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София - Тел Авив - София с АК България Еър
- Летищни такси на стойност 150 евро (295 лева) към 28.03.2018
- Виза за Йордания / Входно-изходни такси на границата с Йордания на стойност 50$ (около 85 лв.)
- 7 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3*/4* 
1 нощувка в Тел Авив или Нетания
1 нощувка в Тиберия
  1 нощувка в Аман
  1 нощувка в Петра
  1 нощувка в Акаба
  2 нощувки във Витлеем
- 1 обяд в Петра – НОВО!!!
- посещение на Кибуц – НОВО!!!
- Разходка с корабче по Галилейското езеро – НОВО!!!
- Трансфери по програмата с автобус кат. Туристически
- Еднодневна екскурзия до древния град Петра
- Входна такса за древния град Петра 
- Туристическа обиколка в Джераш 
- Панорамна обиколка на Аман
- Туристическа обиколка на Йерусалим
- Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тиберия
- Медицинска застраховка към ЗД Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро
- Местен екскурзовод на български/руски език
- Слушалки по време на беседите
- Водач 
- Свидетелство за хаджийство
- 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Входна такса за Масада около 20-25$ (около 34-42 лв.) - цената е променлива и се влияе от броя на туристите
- Такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (40 $ - около 68 лв.) на човек, заплаща се задължително на място
- Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място
- По желание Нощен тур на Йерусалим - 25 EUR
- По желание - посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и подводната обсерватория - цена по запитване
- По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
- По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“– Моля консултирайте се с наш представител
- Разходи от личен характер
 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
- Margoa  hotel Natanya
- Astoria Tiberias
- Rum hotel Amman
- La Maison Petra
- Mina hotel Aqaba
- Paradise – Betlehem

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- Копие от международен паспорт
- Депозит от 700 лева на човек
- Доплащане - 1 месец преди датата на заминаване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Няма визови изисквания при пътуване в Израел. Виза за Йордания - полага се на място, необходимо е поне една цяла свободна страница в паспорта.

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване - размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване - 50% от стойността на екскурзията;
- между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване - 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 10 дни преди датата на заминаване и при неявяване -  100% от стойността на екскурзията

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕЪР:
№ на полет Ден   излита   каца
FB 571 четвъртък София 18:00 ч. Тел Авив 20:30 ч.
FB 572 четвъртък Тел Авив 21:20 ч. София 23:55 ч.
 
 
ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
- Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.75 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
- Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата.
- Туроператорът си запазва правото да променя авиокомпанията/полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от туроператора. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване. 
- Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
- Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването:  30 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 7 дни преди датата на отпътувате.
- Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. 
- Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
- Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език, местен екскурзовод на български/руски език
- Часовете на полетите са в местно време.
- Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.