ВЕЧНИЯТ ГРАД РИМ И НЕАПОЛИТАНСКИЯ ЗАЛИВ
Edit Item
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА АПРИЛСКАТА ВАКАНЦИЯ 2019
ВЕЧНИЯТ ГРАД РИМ И НЕАПОЛИТАНСКИЯ ЗАЛИВ
30.03.2019 - 05.04.2019
Цена: 1095 лв.
7 дни / 5 нощувки
ИТАЛИЯ 
ВЕЧНИЯТ ГРАД РИМ И ЛАЗУРНОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА НЕАПОЛИТАНСКИЯ ЗАЛИВ
(СОРЕНТО, АМАЛФИ И РАВЕЛО)
 
КОМБИНИРАНА ЕКСКУРЗИЯ СЪС САМОЛЕТ, АВТОБУС и ФЕРИБОТ
 
ДАТИ: 30.03.2019 - 05.04.2019
 
МАРШРУТ: СОФИЯ – самолет - РИМ – ВАТИКАНА – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – СОРЕНТИНСКИ ПОЛУОСТРОВ – ОСТРОВ КАПРИ – АМАЛФИ – РАВЕЛО – СОРЕНТО – АЛБЕРОБЕЛО – БАРИ – ферибот - ИГУМЕНИЦА – СОФИЯ 
 
 
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:
 
1 ДЕН / СОФИЯ - РИМ - ВАТИКАНА
Полет на авиокомпания BULGARIA AIR от София в 07.40 ч. за Рим. Кацане на летище Фиумичино в 08.50 ч. Трансфер до града. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най – малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 45.00 EUR, за деца от 06-18 г. – 35.00 EUR, цената при мин. 25 туристи включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет /придвижването до Ватикана и обратно до хотела е градски транспорт/. Настаняване в хотел. Нощувка. 
 
2 ДЕН / РИМ - ВАТИКАНА
Закуска. Начало на пешеходна обиколка /~ 4 ч./ на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми: Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Свободно време в Рим до 20.00 ч. Придружени от вашия водач посещение по желание на църквите Санта Мария Маджоре, Сан Пиетро ин Винколи, базиликата Сан Клементе. По желание вечерна автобусна обиколка на Рим с местен екскурзовод. Нощувка. 
Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта
 
3 ДЕН / РИМ - ПОМПЕЙ - НЕАПОЛ - СОРЕНТО
Закуска. Отпътуване за Помпей. Посещение с местен екскурзовод на български език на останките на древния римски град, погребан при опустошителното изригване на вулкана Везувий. Продължаване за Неапол – столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Настаняване в хотел в едно от курортните селища на красивия Сорентински полуостров. Нощувка.
 
4 ДЕН / СОРЕНТО - ОСТРОВ КАПРИ - СОРЕНТО
Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто, а оттам продължаване с корабче (не е включено в пакетната цена) до остров Капри, едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание екскурзия с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в Соренто. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка. 
 
5 ДЕН / СОРЕНТО - АМАЛФИ - РАВЕЛО - СОРЕНТО
Закуска. Свободно време за разходка в Соренто. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Нощувка.
 
6 ДЕН / АЛБЕРОБЕЛО - БАРИ - ферибот - ИГУМЕНИЦА
 
Закуска. Отпътуване за областта Пулия и очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички  между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не - от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Продължаване за Бари. По възможност посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Нощно пътуване на ферибот за Игуменица – настаняване във вътрешна каюта за 4-ма /включено в пакетната цена/, възможност за доплащане за настаняване в каюти за 2-ма и за 3-ма.
 
7 ДЕН / СОФИЯ
Сутринта акостиране на гръцкото пристанище Игуменица. Продължаване за София. Пристигане в следобедните часове. 
 
                                                       
ЦЕНА: 1095 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 
- Самолетен билет София – Рим на BULGARIA AIR,
- Летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 20 кг, 1 брой ръчен багаж до 10 кг,
- Транспорт с автобус по време на туристическата обиколка,
- 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 2 - в Рим, 3 – в района на Сорентинския полуостров,
- Фериботни билети Бари – Игуменица – настаняване във вътрешна каюта за 4-ма,
- Пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език, посещение на Ватикана и площад Св. Петър, посещение на Помпей с местен екскурзовод на български език, панорамна и пешеходна обиколка на Неапол, посещение на Алберобело,
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“, водач от агенцията.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА: 
- Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата,
- Организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела,
- Екскурзията до остров Капри и екскурзията до Амалфи и Равело. 
 
ДОПЛАЩАНЕ ЗА:
единична стая – 199 лв.
за настаняване на ферибота Бари – Игуменица в каюта: вътрешна/ душ, тоалетна с 2 легла – 78 лв., с 3 легла – 58 лв.; външна/ душ, тоалетна с 2 легла – 88 лв., с 3 легла – 66 лв. Забележка: Цените са на турист при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение според наличността на каютите, плащането е с основния пакет
организирано посещение на Ватикански музеи и Сикстинската капела – 45.00 EUR при мин. 25 туристи, за деца от 06-18 г. – 35.00 EUR, цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет/
градска такса в хотелите (заплаща се директно на рецепцията) – 4 EUR на турист на ден в хотел 3*** за Рим, 1 EUR на турист на ден в хотел 3*** за района на Соренто
остров Капри – корабче + местен екскурзовод на български език - ~ 45 EUR /в двете посоки/ при мин. 25 туристи, лифт – 3.20 ЕUR в двете посоки
екскурзия до Амалфи и Равело – 35 EUR при мин. 20 туристи, входна такса за градините Руфало в Равело – 5 EUR
за недостигнат минимален брой от 32 туристи и не по-малко от 27 туристи – 80 лв. 
 
НАМАЛЕНИЕ ЗА: Дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло – 90 лв.
                         
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДОСТАВЯМЕ СЛЕДНИТЕ МУЗЕЙНИ ТАКСИ:
Рим - Колизеум, Палатински хълм, Форо Романо – общо 12.00 EUR, Фори Империали – безплатно, Пантеона – безплатно, Задължително слушалки за пешеходната обиколка - 2.00 ЕUR. За Вашето свободно време Ви предлагаме индивидуално посещение според интересите на: църквата Сан Пиетро ин Винколи - оригиналната статуя на Мойсей, известна творба на Микеланджело - без вход, Капитолийски музеи - творби  на известни италиански и чужди художници XIII - XIX в. - 8.00 EUR, за деца до 18 г. – безплатно, църквата Сан Клeменте - гроба на Свети Кирил - свято място за българите, основният наос - безплатно, за гроба в долната част  - 5.00 EUR, доплащане за аудио гид – 5 EUR, билети за метро – 2.00 EUR, дневна карта – ~8.00 EUR, Помпей – входна такса 13.00 EUR, за деца до 18 г. – 6.50 EUR. *Някои от къщите могат да бъдат затворени поради реставрация, доплащане за слушалки - 2.00 EUR.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 32 туристи.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ксерокопие на лична карта или валиден задграничен паспорт, за туристи ненавършили 18 г. – ксерокопие на задграничен паспорт и нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители (представя се при внасянето на втора и трета вноска), няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуването в Италия. 
Пътуването не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност!
 
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет• автобус• ферибот 
 
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 150 лв. до 29.10.2018 г., II – ра вноска от 350 лв. до 07.02.2019 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: туристи: 20 дни преди началната дата.
 
 
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.