ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ 2019
Edit Item
ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ 2019
24.03.2019 – 03.04.2019
Цена: 2895 лв.
11 дни / 10 нощувки
ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ 2019
 
МАРШРУТ: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София
 
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 10 нощувки 
 
ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ:
23.02.2019 – 05.03.2019
24.03.2019 – 03.04.2019
 
ПРОГРАМА:
 
1 ДЕН/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - КАЙРО
Среща на Терминал 2 на летище София в 09:50 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор. 
Трансфер до Hotel Oasis 4*. 
Настаняване. Нощувка. 
 
2 ДЕН / КАЙРО - АЛЕКСАНДРИЯ (около 2,5 часа)
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря. 
Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. 
 
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. 
 
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“. 
Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка. 
 
3 ден / КАЙРО - ГИЗА - АСУАН
Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак 
 
Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан. 
 
 
4 ДЕН / АСУАН
Закуска - влак, Обяд - местен ресторант, Вечеря - хотел 
 
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. 
 
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване в Basma Hotel 4* в Асуан.
Хотелът се намира на разстояние от: Nubian Museum - 0.2 км, Unfinished Obelisk - 0.8 км, Aga Khan Mausoleum- 1.4 км, Kitchener's Island - 1.8 км, Tombs of the Nobles - 2.8 км
Temple of Philae - 4.4 км, Aswan High Dam - 12 км
 
Свободно време в Асуан. Нощувка. 
 
5 ДЕН / АСУАН - АБУ СИМБЕЛ - КОМ ОМБО
Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. 
 
Връщане в Асуан. Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб. Около 16:00 часа – плаване с фелука – египетска платноходка.
Връщаме се след час на кораба. Вечеря.
 
6 ДЕН / ЕДФУ - ЕСНА - ЛУКСОР
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
14:00 часа отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът около 17:00 часа. Той е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите.
 
Вечеря на круизния кораб. Отплаване към Едфу. 
Нощувка на кораба в Едфу. 
 
7 ДЕН / ЛУКСОР
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
След закуска, рано сутринта към 07:00 ч. посещение на Едфу. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Следобед към 16:00 часа пристигаме в Луксор. Посещение на Храма в Луксор.
Нощувка на кораба в Луксор. 
 
8 ДЕН / ЛУКСОР - ХУРГАДА
Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел 
Рано сутринта, след закуска освобождаване на кораба и 
отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.
 
Обяд в местен ресторант.
После се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазин за папируси.
 
Трансфер до Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море в 22:00ч. Настаняване в хотел на база Аll inclusive. Нощувка в Caesar Palace Hotel and Aqua Park 5* в Хургада. 
 
Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.
Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;
Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.
Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.
Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час
 
Хранене:
Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.
Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).
Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.
Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.
Сладолед
 
Барове:
Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки  24 часа.
Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.
 
9 ДЕН / ХУРГАДА
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 
 
10 ДЕН / ХУРГАДА
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 
 
11 ДЕН / ХУРГАДА - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч. 
 
КРАЙ НА ТУРА!
 
 
 
Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Възрастен на
допълнително легло
2895 лв. 3223 лв. 2875 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
- Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
- Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
- Чекиран багаж 20 кг.
- Всички трансфери описани по програмата
- 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter  или подобен
- 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
- Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Асуан - Basma Hotel 4* : http://basmahotel.com/ или подобен
- 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A оr Princess Sarah II оr M/S Monaco, от Асуан до Луксор
- 3 нощувки на база всичко включено Ail Incl. в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
- Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
- Обяд по време на тура в Кайро
- Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
- Обяд по време на тура в Александрия
- Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
- Обяд на круизния кораб след тура до Абу Симбел
- Обяд в местен ресторант в Ден: 08
- Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
- Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
- Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
- Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
- Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Допълнителни екскурзии
- Лични разходи
- Бакшиши за екскурзовода - $50
- Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
- Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
- Допълнително изхранване или напитки
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
- Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
- Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
 
ВИД ИЗПОЛЗВАН ТРАНСПОРТ: 
- Самолет
- Влак
- Автобус
- Круизен кораб
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
TK1028 17NOV SOF IST 09:50ч. 12:10ч.
TK 694 17NOV IST CAI 19:10ч. 20:30ч.
TK 703 27NOV HRG IST 03:45ч. 07:45ч.
TK1029 27NOV IST SOF 14:45ч. 15:05ч.
 
АНУЛАЦИИ:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
от 45 до 0 дни: 100 % от договора
 
ЗАБЕЛЕЖКИ
- Минимален брой туристи: 20 човека
- Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
- При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
- Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
- По програмата всички времена са местни.
- Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
- Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
- Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,91 EGP
- Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 
 
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор “ Лъки Холидей ЕООД ” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД „ Асет Иншурънс“ АД   със застрахователна полица № 7121810000011 /валидна от 07.07.2018 г. до 06.07.2019 г./