Edit Item
НОВО 2021 г.
Непознатата Трансилвания - Сибиу и Хунедуара
22.05 - 24.05.2021 г
Цена: 259 лв
3 дни / 2 нощувки
НЕПОЗНАТАТА ТРАНСИЛВАНИЯ  - СИБИУ и ХУНЕДУАРА
 
ДАТИ: 22.05.2021 г. - 24.05.2021 г. 
 
ЦЕНИ: 259 лв 
 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден 22.05.2021 София - Русе - Букурещ - Сибиу
Отпътуване в 06:00 ч. по маршрут София – Русе – Букурещ – Куртя де Арджеш – Сибиу. Пристигане в старата столица на Влахия – Куртя де Арджеш, ранния следобяд. Посещение на манастира, който е православната светиня на румънците, построен от легендарния майстор Манол. Основан е от Нягое І Бесараб в периода 1512 – 1521 г. Тук впечатление ще Ви направи приликата на първия влашки съборен храм в манастира с храма Свети Василий Блаженни в Москва. Надписите, изсечени в основите на църквата, запазени и до днес, са на старобългарски. Тук са погребани част от румънските владетели. Отпътуване по живописното дефиле на най-голямата румънска река – Олт. Пристигаме в един от най-красивите румънски градове – Сибиу вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден 23.05.2021 Сибиу - Хунедуара - Сибиу
Закуска. Пешеходна обиколка на историческия център на Сибиу – крепостните стени и кули, Големият и Малкият площад с емблематичните им сгради – Католическата църква, дворецът Брукентал, Синята къща, Градската кула, мостът на лъжците и Готическата катедрала. Възможност за посещение на двореца на Брукентал. Отпътуване за замъка Корвин /Замъка на Януш Хунияди/ в Хунедоара. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансова архитектура. В замъка ще видите високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връщане в хотела в Сибиу. Вечеря. Нощувка.

3 ден 24.05.2021 Сибиу - София
Закуска. Отпътуване за Националния музеен комплекс АСТРА. Разглеждане на най-големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА. Разположен в красив парк на юг от Сибиу, музеят показва над 300 традиционни къщи, църкви, мелници и обществени сгради. Свободно време за разходка и обяд. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

 
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с комфортен туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Сибиу;
- Туристическа програма в Куртя де Арджеш, Сибиу, Хунедуара;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Разходи от личен характер;
- Приблизителни входни такси за посещаваните обекти около: 65 леи;-
- Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.
- Входни такси за музеите
- Доплащане за застраховка за лица над 64, 99 г.- 6 лв.
- Разходи от личен характер. 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
 
СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване
 
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД " Лев Инс "