Почивка на Сейшелите
Edit Item
НОВО!
Почивка на Сейшелите
Цена: 2932 лв
10 дни / 7 нощувки
 
ПОЧИВКА НА СЕЙШЕЛИТЕ - ДРУГИЯ СВЯТ 
ДАТА: 2021 г / 2022 г

Това е една от най-красивите островни държави, разположена на архипелаг в Индийския океан.  Екзотика, която спира дъха, предлагаща невероятни гледки, забавления, вкусна храна и кокосови орехи в изобилие.

Това е място за мечтаната почивка ... 

 
1 ден: Директен полет от София до Мае в 19:40. с  кратък стоп за зареждане в Джибути. 
 
2 ден: Кацане на Сейшелите сутринта в 07:00. Посрещане и трансфер от летище до избрания от Вас хотел. Свободно време и запознаване с допълнителните екскурзии на място. Сейшелите са 115 острова, разположени от Екватора до северния край на Мадагаскар. Най-големите острови от групата на Сейшелите са Мае, Пралин, Силует, Ла Диг. Изградени са основно от гранитни скали, а останалите по-малки острови са предимно коралови.Това удивително място е връх на потънал древен континент, ако се чудите как би изглеждал Раят – е Сейшелите се  доближават до представата за Райско кътче. Пясъкът е коралов , ослепително бял и има особеността, че не се нагрява дори при много високи температури, природата е съхранена и ще ви остави омагьосани със своята екзотика , омайния мирис на райски цветя и смарагдово-сините си води.Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
4 ден О-В МАЕ: Възможност за Целодневна екскурзия „Открий Мае”с включен обяд срещу допълнително заплащане от 75 евро на възрастен, 35 евро за дете от 2-11г; 
Турът започва с трансфер от хотела за спирка в колониалния център на най-малката столица в света Виктория. Ще видите сградите на съда, музея, пощата и часовниковата кула, близнак на лондонската гара Виктория. Зад ъгъла е сградата Codevar, където местни занаятчии продават своите стоки, включително известното креолско злато. Разходката по улица Albert ще покаже интересния разноцветен пазар, където на щандове ще видите продавана прясно уловена риба, тропически плодове и зеленчуци, билки и подправки с изобилие от аромати. Следва пътуване през планината и прохода Sans Soucis със спирка за фото пауза на историческия Mission Lodge. Ще посетим едно от най-старите наследства на островната държава – Ботаническата градина датираща повече от век и разположена в сърцето на Мае. Следва креолски обяд в местен ресторант. След обяда турът продължава по южния край на острова към възстановената колониална плантация на Jardindu Roi, позната в кратката история на Креолците като плантацията на семейството на Джордж, чието родословно дърво има връзка с Луи 17 от Франция. Ще ви посрещнат с освежаващ домашно приготвен плодов сок преди да ви разведат из насажденията от зеленчуци, екзотични плодове, билки и подправки. На път за хотела в оставащото време от следобеда ще направим пауза до панорамна гледка към остров Еден. Прибиране в хотела около 16ч следобед.
Минимум записани за провеждане на екскурзията – 12 човека.
 
О-В ПРАСЛИН:  Възможност за опознавателна екскурзия на остров Праслин срещу допълнително заплащане от 85евро на възрастен, 35 евро за дете от 2-11г;:
Valle / Anse Lazio /Праслин/ – полудневна екскурзия до Valley De Mei и световно известният с белите си пясъци и светлосини води плаж -Anse Lazio. Сърцето на острова е дом на гъсти джунгли от палми и много често е наричан „Градина на Рая‘. Атракционна точка на острова е Vallee De Mai, единственото място в света където се отглежда палмата Coco DeMer,  която има най-голямата ядка в света.
Минимум записани за провеждане на екскурзията – 8 човека.
 
5 ден: О-В МАЕ: Възможност за целодневна екскурзия Пралин и Ла диг (Мае) с включен обяд срещу допълнително заплащане от 205 евро на възрастен, 85 евро за дете от 2-11г; Пралин е вторият по големина остров на Сейшелите и е на около 1 час път с ферибот от Мае. Посетителите ще могат да посетят Vallee De Mai – единственото място на земята, където в естествена среда расте гигантската палма, позната като двоен морски кокосов орех (coco de mer). Разходката минава по добре поддържаните пътеки на тази девствена гора, слушайки звуците на редкия Черен папагал, които ни карат да вярваме на легендите, че именно това е градината на рая. Турът включва посещение на  известния плаж Anse Lazio, преди 30 минутния преход с лодка до La Dig. На остров La Digпосетителите ще се насладят на атмосфера на безвремие и на удобствата на 21 век. Следва трансфер от пристана до L’Union Estate за тур до навесите за сушени ядки от кокосов орех, за среща с гигантските земни костенурки и до наскоро обновената колониална къща в плантацията, където е сниман филма Goodbye Emmanuella. Обиколката на La Digпродължава с открит камион с балдахин, спирайки на Anse Source d”Argent – един от най-красивите плажове в света. Ще разполагате с достатъчно време да снимате впечатляващите гранитни скални образувния. Този 11 часов тур на Пралин и La Digue, който понякога тръгва от La Digue е привлекателна възможност за посетителите да разгледат двата острова в един ден. Този целодневен тур включва двупосочен трансфер с лодка между Мае и Пралин.
Минимум записани за провеждане на екскурзията – 20 човека.
 
6 ден: Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
7 ден: О-В МАЕ: Възможност за целодневна екскурзия Glass bottom boat /Мае/с включен креолски обяд на катамаран - от 125 евро на възрастен, 45 евро за дете от 2-11г;
Прекрасна възможност да научите повече за морския свят на това екзотично и тропическо място – Сейшелите. Отплаване към близкия и див остров Moyenne- място където живота на земните костенурки и човека са в пълен синхрон. Следва креолски обяд на острова и свободно време за гмуране, шнорхелинг, плажуване. По-късно връщане към хотела.Минимум записани за провеждане на екскурзията – 12 човека.
О-В ПРАСЛИН:  Възможност за целодневна екскурзия Cousin / Curiuese islandas & St. Piere срещу допълнително заплащане от 155 евро на възрастен, 95 евро за дете от 2-11г;:
Минимум записани за провеждане на екскурзията – 20 човека.
 
8 ден: Закуска.  Свободно време за почивка сред безкрайните пясъчни плажове с бели пясъци и кокосови орехи.
 
9 ден: Закуска. Освобождаване на стаята в 12ч. Свободно време до трансфера до летището. Вечерен полет за София в 21:00ч. 
 
10 ден: Кацане на летище София рано сутринта. 
 
 
 
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет за полет с България Ер София-Мае-София (с кацане за техническо презареждане в Джибути) с включени летищни такси и регистриран багаж  20кг + 8кг. Ръчен багаж
- 7 нощувки на съответната база изхранване в избрания хотел
- За хотелите на О-в Мае - трансфер летище-хотел-летище с автобус
- За хотелите на о-в Праслин - трансфер с ферибот и наземен трансфер пристанище-хотел-пристанище;
- Представител на агенцията по време на пътуването;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с включен риск COVID19, в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място;
 
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни екскурзии на място;
- Горивна такса ( ако е необходима такава ) - обявява се 21 дни преди датата на отпътуването;
- Разходи от личен характер;
- Бакшиши;
- Застраховка "Отмяна на пътуване"  с Ковид 19 покритие;
- Такса здравна декларация, която се заплаща при попълването на QR код за Сейшелски острови – 10 евро /към 11.06.2021, която е възможно да отпадне/
- ПСР тестване – ако се налага към датата на пътуването;
 
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ 

От Мае: „Открий Мае”с включен обяд срещу - 75 евро на възрастен, 35 евро за дете от 2-11г;·

- От Мае: Целодневна екскурзия Пралин и Ла диг с включен обяд - 205 евро на възрастен, 85 евро за дете от 2-11г;

От Мае: Glass bottom boat с включен креолски обяд на катамаран - 125 евро на възрастен, 45 евро за дете от 2-11г;

От Праслин: Valle/ Anse Lazio - 85 евро на възрастен, 35 евро за дете от 2-11г. 

От Праслин: Cousin / Curiuese islandas & St. Piere - 155 евро на възрастен, 95 евро за дете от 2-11г;

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: 
 Забележка - изискванията, свързани с Ковид-19 подлежат на препотвърждение, тъй като е възможна промяна!
- Всички пътуващи трябва 24 часа преди отпътуване до Сейшели да попълнят QR код на следния сайт : https://seychelles.govtas.com/.
- При пристигане в Мае се изисква отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, преведен на английски език, направен 72 часа преди пристигане.
- Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.
 
УСОЛОВИЯ за ПОТВЪРЖДАВАНЕ И АНУЛИРАНЕ
- 31 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулиран, ако няма такъв 
- Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа клиентите трябва да препотвърдят ангажимента си и за заплатят 100 % стойността на почивката.