Почивка на остров Корфу през септември
Edit Item
НОВО 2022 г.
Почивка на остров Корфу през септември
03.09 - 10.09.2022 г.
Цена: 530 лв.
8 дни / 7 нощувки

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КОРФУ

 

 

ДАТИ: 03.09 - 10.09.2022 г.   

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни / 7 нощувки

ПРОГРАМА:

1 ден – София – Благоевград – Сандански – Кулата – Игуменица – остров Корфу

от София в 4.30 ч. от ул. Оборище ( в участъка между пл. Ал. Невски и бул. Васил Левски), Дупница – 5.30 ч от бензиностанция Петрол на изхода на града към Кюстендил. По маршрут: Кулата – Солун- Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден – остров Корфу

Закуска. Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу - започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова, къдете в саркофаг се пазаят мощите му. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело.  От там се отправяме към Полуостров Канони с невероятни гледки над летището, намира се на около 3 км от Керкира. Една от най-известните забележителности на Корфу,  покриващ целия полуостров южно от град Корфу. Канони получава името си, защото на носа в края на полуострова се е намирало батерийно оръдие, което е било там от 1798 г., посочвайки морето, за да защити острова. От тук се разкрива прекрасна гледка към летището на острова. Понякога наблюдателите са по-високи от приближаващите се самолети. Канони има красиви плажове с камъчета и предлага най великолепните гледки към Мишия остров с манастира Пантократор и Влахерна, манастирът с който е свързан чрез малък мост. Свободно време за снимки и наслаждване на прекрасната гледка.

За тези които ще се включват в „Калипсо стар”- ви предлага екзотично  пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви.

Продължаваме към  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси / от.01.06.2022 г / ще работят само градините на двореца.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден – остров Корфу

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или включване в Круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери. Тръгвайки от пристанището на Корфу и продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери. След тяхното разглеждане се отправяме към перфектно оформения бряг на остров Антипаксос, с чийто пясъчни плажове и кристални води, се сравнява с Карибите. Спираме за почивка за плаж и плуване, след което се връщаме към Паксос, като там си правим разходка из тесните криволичещи улички или сядаме да обядваме в някоя таверна. Връщане в хотела. Вечеря

4 ден – Палеокстрица и Сидари

Закуска. Свободно време или по желание включване в екскурзия до Палеокастрица - един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Корфу

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден - Круиз до Сивота и Синята Лагуна

Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Сивота – Синята Лагуна – Континентална Гърция и Синята пещера / целодневна с възможност за плаж/. Историческата морска пещера Papanikolis . По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към  синята лагуна , където е сниман и филм със същото име .  Следва  едночасова спирка , където можете да се  гмуркате или просто  да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава  из между множество малки острови. Преди много години гърците са  водили военноморски битки,  за да защитят своите острови , много от плавателните съдове  и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме  на приказния плаж на Свети Параскев: шнорхели  и маски ще бъдат предоставени за тези, които искат да опознаят  морското дъно на този  магически остров. След обяд ще имате около един час  възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота -  старинно, живописно рибарско селище с много магазини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден – остров Корфу

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

8 ден – остров Корфу – България

Закуска. Отпътуване за България около 09.00 ч./ ферибот 10.15 ч / Пристигане в България около 21 – 22.00 ч.

hotel  Hotel Benitses Bay View 3 *

www.benitsesbayview.com

дата: На човек в
двойна стая
Трети възрастен в
двойна стая
Дете от 00 - 5,99 г 
с двама възрастни
в стая
Дете от 06 - 12 г 
с двама възрастни 
в стая
03.09 - 10.09.2022 г
580 лв 530 лв 150 лв 265 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

- транспорт с лицензиран автобус;

- 7 нощувки със закуска и вечеря

- Водач по време на пътуването,  обслужване по време на пътуването и престоя.

- Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗК Уника за лица до 65 г.;

- фериботни билети и магистрални такси

- Гарантирано възстановяване на сумите при анулирана програма от туроператора

- Хотела прави трансфер до плажа

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 

- такса престой" за хотел 3 * - 1.5 евро на стая на ден  

- Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 20 дни преди датата на отпътуване

- Обзорна Екскурзия на Корфу  - 15 EUR  / + входна такса за градините на двореца Ахилион – 5 евро /

- Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 11 EUR

- Eкскурзия до Палеокастрица  и Сидари  – 20 EUR

- Разходка с лодка в Палеокастрица – 10  EUR   

- Круиз до Сивота – Синята Лагуна и Синята пещера – цена: 38 EUR /25 EUR дете до 12 г  ( с включен трансфер/ 

- Круиз до Паксос и Антипаксос - цена: 38 EUR /25 EUR дете до 12 г

- Вечерна разходка в столицата Корфу – 10 евро

- Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 20 дни преди датата на пътуване

 
 

Забележка: Eкскурзиите се провеждат при мин. 25 човека, и се заплащат от България.

ВЪЗМОЖНО Е ОТПЪТУВАНЕ ОТ:
Отпътуване от Хасково - 35 лв , Пловдив - 25 лв, Пазарджик - 25 лв при мин 15 човека /потвърждаване 10 дни преди отпътуването.
Отпътуване от: Варна- 60 лв, Шумен -55 лв. ,Търговище - 45 лв., Велико Търново - 35 лв. Севлиево - 35 лв. - при мин 15 човека / потвърждаване  до 10 дни преди отпътуването/

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

Парична единица в Р. Гърция: евро

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор “ Лъки Холидей ЕООД ” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД „ Асет Иншурънс“ АД