ЙОНИЙСКО МОРЕ - ОСТРОВ ЛЕФКАДА И КЕФАЛОНИЯ
Edit Item
ЙОНИЙСКО МОРЕ - ОСТРОВ ЛЕФКАДА И КЕФАЛОНИЯ
04.07 - 10.07.2022 г
Цени: от 578
6 дни / 3 нощувки

 

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:  04.07 - 10.07.2022 г
 
ПРОГРАМА
 

1 ден: София - Пловдив
Отпътуване  от Пловдив в 23.00 ч / 04.07.2022 г/ от спирката на ОББ срещу хотел“Тримонциум“.

2 ДЕН / ОСТРОВ ЛЕФКАДА

От София в 01.00 ч./ 05.07.2022 г /  от София:  по маршрут София –Кулата - Солун –Верия – Йоанина- Лефкада  /714 км/./  Нощен преход.
Преминаване по въжения мост свързващ Лефкада с Континентална Гърция. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден:  ЛЕФКАДА - КРУИЗ 7 ЙОНИЙСКИ ОСТРОВА (ИТАКА, МАДУРИ, СКОРПИОС, СКОРПИДИ, МЕГАНИСИ, СПАРТИ, КЕФАЛОНИЯ)

Закуска. Свободен ден за плаж или * По желание срещу допълнително заплащане Целодневна екскурзия с възможност за плаж от пристанището Нидри. Към 10:00 се взема кораб, който отплава към южната и западната части на о-ва. По пътя се виждат няколко прекрасни селища на Лефкада - Poros, Syvota, Vasiliki и др. От западната страна корабът спира в близост до един от прекрасните плажове на Лефкада – Porto Katsiki. Възможност за къпане и плаж. След това се отправяме към най-големия от Йонийските острови – Кефалоня и по – специално селището Fiscardo. Корабът акустира на митичния остров Итака. Ще имате възможност да изпиете по кафе или да закупите сувенир в селището Kioni, което е приятно рибарско селце от северната страна на острова. Круизът продължава на север към островите на Онасис, като по пътя корабът спира за снимки в пещерата Papanikolis на остров Meganisi. Следва възможност за плуване до най-големия от островите на Онасис – Scorpios. Пътят минава покрай другите два негови острова Sparti и Skorpidi, както и острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis – о-в Madouri, които се намират съвсем близо до Нидри, където започва и завършва прекрасния круиз в Йонийско море. Завръщане в хотела около 19:00 ч. Нощувка

4 ден: Лефкада

Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително доплащане - градчето Агиос Никитас и манастира „Панагия Фанеромени” - построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Продлъжаваме към един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден: Целодневен круиз от Парга до Паксос, Антипаксос и Сините Пещери

Закуска. Свободно време или  По желание и срещу допълнително заплащане - отпътуване за Парга за целодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос и Сините Пещери, ще направим спирка за разходка, кафе, обяд в столицата на о-в Паксос Гайос и ще спрем за морски приключения в тюркоазено сините води на Йонийско море.  Връщане в         хотела. Нощувка.
 

 6 ден : Лефкада 

Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

7 ден: Лефкада - София/ Пловдив

Закуска. Овобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в София/Пловдив.

 

Забележка: Последователността на програмата може да бъде променена по независещи от ТО причини, с цел по-доброто й изпълнение и изцяло в интерес на туристите.

 

Хотел На човек в
двойна / тройна стая
Дете от 00 - 11.99 г.
с двама възрастни
в стая
Доплащане за
единична стая
04.07.2022 – 10.07.20122 578 лв    
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
- транспорт с лицензиран автобус (климатик, ТV, мини бар)
- 5 нощувки със закуски  в Хотел 3* 
- Медицинска застраховка 
- Екскурзоводско обслужване
- Пътни и магистрални такси

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 

- Медицинска застраховка за лица над 65 години- 10 лв.;

- Целодневен корабен круиз по 7-те острова – Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпио, Спарти, Скорпиди, Мадури (плюс посещение на плажа Порто Кацики)-60лв.;

- Традиционнa гръцка вечеря в заведение с жива музика – ;

- Екскурзия до Манастира Панагия Фанеромени и плажа Kathisma - 15 евро;

- Трансфер до Парга и круиз до островите Паксос и Антипаксос – 40евро;

- Доплащане за Застраховка Отмяна на Пътуване - около 4.5-5% от общата цена по договор със Застрахователна компания Лев Инс.

-  Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепция на всеки хотел!).

- Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 20 дни преди датата на пътуване

 
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРОГРАМАТА: 40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
 
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:  50% депозит при сключване на договор за организирано пътуване, доплащане 10 дни преди датата на отпътуване.
 
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
 
 
 

Сподели: