СРЕД ПЯСЪЦИТЕ НА САХАРА - ТУНИС 2018
Edit Item
Ново
СРЕД ПЯСЪЦИТЕ НА САХАРА - ТУНИС 2018
31.10.2018 г.
Цена: от 970 лв
8 дни / 7 нощувки
СРЕД ПЯСЪЦИТЕ НА САХАРА - ТУНИС 2018
 
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
06.06.2018 г., 13.06.2018 г., 20.06.2018 г., 27.06.2018 г.,
29.08.2018 г.,
05.09.2018 г., 12.09.2018 г., 19.09.2018 г.,
26.09.2018 г.,
03.10.2018 г., 10.10.2018 г., 17.10.2018 г., 24.10.2018 г., 31.10.2018 г
.
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
София 07:05 Енфида 08:20
Енфида 09:10 София 12:20
Авиокомпания: Bulgaria air
 
1 ДЕН - СОФИЯ - ТУНИС - САХАРА
Излитане от летище София с чартърен полет София – Тунис. Кацане на летище Енфида. Посрещане от фирмата партньор. Отпътуване за двудневна екскурзия до пустинята Сахара. По време на екскурзията разглеждате 2/3 от страната, запознавате се с нейната история, с традициите и обичаите й. 
През първия ден от екскурзията, се посещават амфитеатър в Северна Африка – Ел Джем, най-известното селище на коренни Тунизийци – берберите, оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”. 
Следва настаняване в хотел Res El Ain 4* или подобен. Вечеря. Нощувка. 
 
2 ДЕН -  САХАРА, Втори ден 
Сахара - Втори ден: Ранна закуска. На втория ден от екскурзията в Сахара, се отправяте към пресъхналото, солено езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи. Ще посетите Тозьор – единствения оазис, където има над 300 000 финикови палми и ще се насладите на вкусен обяд в района на Гафса. Последна спирка е Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. 
Отпътуване за избраният хотел. Настаняване. Вечеря. Нощувка.  
 
3 ДЕН - ХАМАМЕТ 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. 
Вечеря. Нощувка
 
4 ДЕН - КАЙРУАН 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: 
Посещение на Кайруан - четвъртия по големина ислямски център в света. Вечеря. Нощувка. 
 
5 ДЕН - ТУНИС - КАРТАГЕН - СИДИ БУ САИД 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: 
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид: 
Разглеждане на старата част на града - Медината, посещение на Източния пазар, посещение на музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка. Обяд в изискания район Гаммарте в ресторант “La tour Blanche”. След обяда тръгване за античния град Картаген. Разглеждане на римски бани и амфитеатър, както и на останалите руини на един от най - знаменитите древни градове, след което посещение на Сиди Бу Саид - романтично място високо в гората, от което се открива великолепна панорама на околността. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
6 ДЕН - ЗООПАРК ФРИГИЯ 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: 
Зоопарк Фригия - най-големият животински парк в Северна Африка 
Вечеря. Нощувка. 
 
7 ДЕН - РАЗХОДКА С КАТАМАРАН И МЕДИНАТ АЛ ЗАХРА 

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание: 
Разходка с яхта - катамаран: няколко часа пътуване на борда на лодка - катамаран, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води. 
Вечерна екскурзия по желание: 
Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра (шоу-програма + вечеря) Това ще бъде вечер, заради която си заслужава да посетите Тунис! Една от най - грандиозните шоу - атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти. Връщане в хотела. Нощувка. 

 
8 ДЕН - ОТПЪТУВАНЕ 
Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Енфида за полет до София. 
 
 
ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
- самолетен билет София - Енфида - София с включени летищни такси
- трансфери летище - хотел - летище
- Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23
- 6 нощувки
- 1 нощувка в пустинята Сахара в Ras El Ain 4* или подобен, на база закуска, 2 обяда и вечеря
- двудневна екскурзия до пустинята Сахара
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ
- представител на туроператора
 
ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
- Общинска такса - около 1 евро на човек на нощувка. Заплаща се самостоятелно от всеки на рецепция
- Полудневна екскурзия Кайруан: 25 евро на възрастен / 15 евро на дете
- Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 60 евро на възрастен / 30 евро на дете
- Полудневна екскурзия Зоопарк Фригия: 22 евро на възрастен / 12 евро на дете
- Полудневна екскурзия разходка с яхта – катамаран: 30 евро на възрастен / 20 евро на дете
- Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра - шоу програма + вечеря: 38 евро на възрастен / 38 евро на дете
 
 
ЕКСКУРЗИИ ТУНИС СЕЗОН 2018
Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 20 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.
 
Екскурзия Вид Цена за възрастен, EUR Цена дете 2 - 11.99 г, EUR
Сахара Двудневна 95 95
Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид Целодневна 60 30
Кайруан Полудневна 25 15
Ел Джем Полудневна 25 15
Зоопарк Фригия Полудневна 22 12
Разходка с яхта - катамаран Полудневна 30 20
Мадинат ал Захра Вечерна 38 38
 
САХАРА (двудневна екскурзия) 
Цена: 95 евро (без джиповете и язденето на камили)
По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната, и ще се запознаем се с нейната история, с традициите и обичаите й. 
 
Първи ден
През първия ден от екскурзията, нашият маршрут ще ни отведе до най-големия амфитеатър в Северна Африка – Ел Джем. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни. Продължаваме към най-известното селище на коренни Тунизийци – берберите. Това е Матмата, където имаме уникалната възможност да посетим подземните жилища на местните жители. Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус. След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. 
 
Втори ден
На втория ден от екскурзията в Сахара, се отправяме към пресъхналото, солено езеро Шот Ел Джерид, известно с уникалните си миражи. Тръгването е много рано, за да можем да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото. Ще имаме време за снимки и закупуване на сувенири. Продължаваме към Тозьор – единствения оазис, където има над 300 000 финикови палми. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони. Състезават се един с друг. Опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще видим естествено образувание насред пустинята, наподобяващо камила, както и декорите от филма „Междузвездни Войни”. Ще посетим изключително красив Планински оазис, където отново се продават сувенири и разхладителни напитки. Следва вкусен обяд в района на Гафса. След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Тук ще видим голямата джамия Окба и ще посетим фабрика за килими, както и магазин с много евтини сувенири и чудесни подаръци за близки ни. 
 
 
ТУНИС, КАРТАГЕН, СИДИ БУ САИД (целодневна екскурзия) 
Цена: 60 евро на възрастен / 30 евро на дете
По време на тази екскурзия ще разгледаме старата част на града – Медината. Ще посетим Източния пазар, музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка. Обяд в изискания район Гаммарте в ресторант “La tour Blanche”. След обяда тръгваме за античния град Картаген. Разглеждаме на римски бани и амфитеатър, както и на останалите руини на един от най – знаменитите древни градове, след което ще посетим Сиди Бу Саид – романтично място високо в гората, от което се открива великолепна панорама на околността. 
 
 
КАЙРУАН (полудневна екскурзия) 
Цена: 25 евро на възрастен / 15 евро на дете
Посещение на Кайруан – духовен дом на всички тунизийци, като е четвъртият най-свят град на исляма (след Мека, Медина и Йерусалим. Тук ще посетим джамията Окба, изградена през древността заедно със самия град. Тя е най-важният религиозен център на територията на цял Тунис и един от най-старите храмове на исляма в цял свят. Джамията има голяма молитвена зала и 35-метрово минаре. 
Ще видим още берберския Мавзолей, водните находища на Агхлабидите и старата част на града – медината, в списъка на световното културно и природно наследство. 
 
 
ЕЛ ДЖЕМ (полудневна екскурзия) 
Цена: 25 евро на възрастен / 15 евро на дете
Ел Джем, вторият по големина римски амфитеатър. Построен преди около 18 века днес е изключително добре запазен. Амфитеатърът е използван предимно за гладиаторски битки и надпреварвания с колесници. Хиляди туристи идват тук всяка година, за да изпитат част от тръпката да си на арена, в която лъвове и хора са се борели за живота си. Амфитеатърът се разстила на внушителни размери дори и за наше време. Неговата височина на места достига 30 метра, широчината му – 120, а неговата дължина – 150 метра. 
 
 
ЗООПАРК ФРИГИЯ (полудневна екскурзия) 
Цена: 22 евро на възрастен / 12 евро на дете
Започнете деня си в парка Friguia, най-големият животински парк в Северна Африка. Разходете се по високите дървени пътеки, насладете се на панорамната гледка към парка и надникнете в загражденията за животните. 
 
 
РАЗХОДКА С ЯХТА - КАТАМАРАН (полудневна екскурзия) 
Цена: 30 евро на възрастен / 20 евро на дете
Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис, можете да се насладите на няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води. Насладете се на плаването! 
 
 
МАДИНАТ АЛ ЗАХРА (шоу-програма + вечеря) 
Цена: 38 евро
Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на стотици артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти в Парка Мединат Ал Захра! По време на екскурзията ще имаме възможността на видим най – добрите произведения на древните берберски занаятчии, ще изпием по кафе в типично мавританско заведение. Ще завършим вечерта по най-добрият начин – с вечеря от националната тунизийска кухня (кус – кус, традиционна салата и супа, плодове и местно вино) + представление в ресторанта. Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис! 
 
 
РЕЗЕРВАЦИИ:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 
 

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

VINCCI NOZHA BEACH **** - Тунис, Хамамет 
Цени: от 910 лв.

Стандартна стая AI

Дата База Човек в
двойна
стая
Единична
стая
Двойна
стая
3 възр. в
двойна
стая
4 възр.
в двойна
стая
2 възр с 1 дете
2 - 11.99 г
в двойна стая
2 възр с 2
дете 2 - 11.99 г
в двойна стая
3 възр с 1 дете
2 - 11.99 г
в двойна стая
06.06.2018 AI 960 лв. 1160 лв. 1920 лв. 2820 лв. 3720 лв. 2750 лв. 3580 лв. 3650 лв.
13.06.2018 AI 940 лв. 1140 лв. 1880 лв. 2750 лв. 3620 лв. 2690 лв. 3500 лв. 3560 лв.
20.06.2018 AI 960 лв. 1160 лв. 1920 лв. 2800 лв. 3680 лв. 2730 лв. 3540 лв. 3610 лв.
27.06.2018 AI 1010 лв. 1240 лв. 2020 лв. 2940 лв. 3860 лв. 2860 лв. 3700 лв. 3780 лв.
29.08.2018 AI 1040 лв. 1290 лв. 2080 лв. 3040 лв. 4000 лв. 2960 лв. 3840 лв. 3920 лв.
05.09.2018 AI 1210 лв. 1460 лв. 2420 лв. 3550 лв. 4680 лв. 3470 лв. 4520 лв. 4600 лв.
12.09.2018 AI 1200 лв. 1450 лв. 2400 лв. 3520 лв. 4640 лв. 3440 лв. 4480 лв. 4560 лв.
19.09.2018 AI 1170 лв. 1400 лв. 2340 лв. 3440 лв. 4540 лв. 3370 лв. 4400 лв. 4470 лв.
26.09.2018 AI 1060 лв. 1410 лв. 2120 лв. 3200 лв. 4280 лв. 3120 лв. 4120 лв. 4200 лв.
03.10.2018 AI 980 лв. 1150 лв. 1960 лв. 2880 лв. 3800 лв. 2830 лв. 3700 лв. 3750 лв.
10.10.2018 AI 950 лв. 1120 лв. 1900 лв. 2790 лв. 3680 лв. 2740 лв. 3580 лв. 3630 лв.
17.10.2018 AI 930 лв. 1100 лв. 1860 лв. 2730 лв. 3600 лв. 2680 лв. 3500 лв. 3550 лв.
24.10.2018 AI 920 лв. 1090 лв. 1840 лв. 2700 лв. 3560 лв. 2650 лв. 3460 лв. 3510 лв.
31.10.2018 AI 910 лв. 1080 лв. 1820 лв. 2670 лв. 3520 лв. 2620 лв. 3420 лв. 3470 лв.

Цените в таблицата са в ЛЕВА, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси, за резервации до 31.05.2018 г. 

Локация: 
Разположен между Хамамет и Набел в залива на Хамамет, на брега на прекрасен пясъчен плаж. Хотелът е напълно реновиран през зимата 2007-2009. 
Стаи: 
Хотелът се състои от 1 основна сграда с 400 стаи, повечето от които са с изглед към морето. Всички помещения разполагат с: 
Баня 
Климатик 
Телефон 
Балкон 
На територията на хотела: 
Басейни (открит с водни пързалки, датски и закрит) 
Мини клуб 
Мини зоопарк 
Ресторант 
Пиано бар 
Кафене в мавритански стил 
Барбекю 
Нощен клуб 
Бутик 
Фризьорски салон 
Фитнес 
Тенис кортове 
Площадка за волейбол 
Културни представления 
Дискотека 
Фолклорни вечери 
Конкурси 
Водни ски 
Морски разходки 
Водни колела 
Яздене на коне и камили 
 

MERHABA RESORT **** - Тунис, Хамамет 
Цени: от 710 лв. 

Стандартна стая AI

Дата База Човек в
двойна стая
Единична
стая
Двойна
стая
3 възр. в
двойна стая
4 възр. в
двойна стая
2 възр с 1 дете
2 - 11.99 г в
двойна стая

2 възр с 2 дете
2 - 11.99 г в

двойна стая

3 възр с 1 дете
2 - 11.99 г в
двойна стая
29.08.2018 AI 1130 лв. 1380 лв. 2260 лв. 3320 лв. 4380 лв. 3240 лв. 4220 лв. 4300 лв.
05.09.2018 AI 1120 лв. 1280 лв. 2240 лв. 3200 лв. 4160 лв. 3120 лв. 4000 лв. 4080 лв.
12.09.2018 AI 1120 лв. 1290 лв. 2240 лв. 3210 лв. 4180 лв. 3130 лв. 4020 лв. 4100 лв.
19.09.2018 AI 1110 лв. 1290 лв. 2220 лв. 3190 лв. 4160 лв. 3110 лв. 4000 лв. 4080 лв.
26.09.2018 AI 1080 лв. 1255 лв. 2160 лв. 3116 лв. 4072 лв. 3041 лв. 3922 лв. 3997 лв.
03.10.2018 AI 1020 лв. 1170 лв. 2040 лв. 2950 лв. 3860 лв. 2890 лв. 3740 лв. 3800 лв.
10.10.2018 AI 1010 лв. 1170 лв. 2020 лв. 2930 лв. 3840 лв. 2870 лв. 3720 лв. 3780 лв.
17.10.2018 AI 980 лв. 1180 лв. 1960 лв. 2880 лв. 3800 лв. 2820 лв. 3680 лв. 3740 лв.
24.10.2018 AI 960 лв. 1160 лв. 1920 лв. 2820 лв. 3720 лв. 2760 лв. 3600 лв. 3660 лв.
31.10.2018 AI 950 лв. 1130 лв. 1900 лв. 2770 лв. 3640 лв. 2710 лв. 3520 лв. 3580 лв.

Цените в таблицата са в ЛЕВА, в стандартна стая, на база All Inclusive, с включени летищни такси, за резервации до 31.05.2018 г. 

Локация: 
Marhaba Resort 4* е част от престижната верига Marhaba Hotels. Тя е изцяло посветена на очакванията ви и на вашите очаквания. Хотелът е разположен в сърцето на туристическата зона на Сус. Намира се на 10 минути от центъра на града, на 10 минути от пристанището Ел Кантауи и голф игрището, и на 40 минути от летище Енфида. 
Хотелът е наскоро реновиран и се състои от 3 сгради:“Marhaba Club”, “Marhaba”, “Marhaba Neptune”. Комплексът се разпростира на територията от 15 хектара. 
Стаи: 
Всички стаи разполагат: 
Климатик 
Телефон 
Сателитна телевизия 
Баня 
Малък балкон 
Мини хладилник 
На територията на хотела: 
На разположение на гостите са: 
Ресторант 
Снек бар на плажа 
Панорамен средиземноморски ресторант (срещу доплащане) 
Бар на басейна 
Кафене в мавритански стил 
Дискотека 
Анимация 
Мини клуб 
Конферентна зала 
Сауна, масаж, турска баня 
Безплатни чадъри и шезлонги. Плажни кърпи са с депозит от 20 динара 
Безплатен Wi Fi не територията на целия хотел 
Сейф срещу 2 динара на ден + 20 динара депозит за ключ 
Сешоар и ютия са дават срещу депозит за 1 час на рецепция на хотела 
СПА 
Спорт 
Безплатно: 
2 открити басейна, един от които е с водни пързалки 
1 закрит басейн 
Мини клуб 
Тенис на маса 
Мини голф 
Водна аеробика 
Плажен волейбол 
Фитнес – един час на ден безплатно 
Срещу заплащане: 
8 тенис корта 
Водни видове спорт 
Скуош 
Яздене на коне и камили 
Хранене: 
All Inclusive 
Закуска – основен ресторант „Marhaba“ 07.00-10.00 
Късна закуска – снек бар “Palmeraie” 10.00-11.45 
Обяд – основен ресторант „Marhaba“ 12.30-14.30 
Бисквити, кафе, палачинки – снек бар “Palmeraie” 15.00-17.00 
Вечеря – основен ресторант „Marhabа“ 18.30-21.00 
Тематични вечери на блок маса 2 път седмично в основния ресторант 
Лоби бар 09.00-00.00 
Снек бар “Palmeraie” 10.00-00.00 
Бар на плажа10.00-18.00 
Хамам или сауна 1 път за целия престой 
Кърпи на плажа или басейна срещу депозит 
Чадъри и шезлонги на плажа и басейна – безплатно 
Анимация и водни пързалки 

 

VINCCI MARILLIA **** - Тунис, Хамамет 
https://www.vinccihoteles.com/eng/hotels/tunisia/hammamet/vincci-marillia

KHAYAM GARDEN **** - Тунис, Хамамет 

CONCORDE MARCO POLO **** - Тунис, Хамамет 
http://www.concorde-tunisia.com/En/hotel-marco-polo_107_81

DELFINO BEACH **** - Тунис, Хамамет 

CONCORDE GREEN PARK ***** - Тунис, Хамамет 
http://www.concorde-tunisia.com/En/green-park-palace_107_90

RIADH PARK **** - Тунис, Хамамет 
http://www.hotelriadhpalms.com/en/home