КАВАЛА - ФИЛИПИ - ТАСОС - пещ. АЛИСТРАТИ
Edit Item
НОВО
КАВАЛА - ФИЛИПИ - ТАСОС - пещ. АЛИСТРАТИ
27.10.2017 – 29.10.2017 г.
Цена: 220 лв.
3 дни / 2 нощувки

КАВАЛА - ФИЛИПИ - ТАСОС - ПЕЩЕРАТА АЛИСТРАТИ

ДАТИ: 
27.10.2017 – 29.10.2017 г.

1 ДЕН:
Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч., отпътуване от София в 07.30 ч. по маршрут Гоце Делчев - Драма - Кавала. Кратък престой на територията на дрeвното селище Филипи. *Разглеждане на археологическите разкопки. Пристигане в град Кавала около 14.00 ч. Пешеходна обиколка на старата част на града - Акведукта, Къщата на Мехмет Али, Църквата Панагия, Крепостта, от която се открива чудесна панорама и др. Отпътуване с ферибот до Тасос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. *Панорамна обиколка на Острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, фабрика за производство на зехтин в Панагия - старата столица на о. Тасос и новата столица - Лименас. Посещение на златарска работилница „Ирис Голд”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: 
Закуска. Отпътуване от Тосос за Керамоти с ферибот. *Разглеждане на пещерата Алистрати, „радваща окото с червените си сталактити на бял фон, със снежнобелите си дантелени драперии и с пещерните си бисери”. Тя е една от най-красивите и най-големите пещери в Гърция, в която природата е искала да покаже своята най-голяма сила на създаване на орнаменти и форми; датираща от преди 2 млн години, с обща дължина от 3 км. Около 16.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив късно вечерта.

 

ЦЕНА: 220 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- транспорт с автобус /с климатик, минибар, видеосистема/
- 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Blue Dream Palace 4*, http://www.bluedreampalace.gr/index.php 
- фериботни билети
- пътни такси
- туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти
- такси резервация и административни разходи
- екскурзоводско обслужване на български език по маршрута /с изключение на местата и обектите, които имат изричното изискване за лицензиран местен екскурзовод, който може да бъде нает срещу допълнително заплащане/
- медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро
- водач от Агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входните такси за музеите и туристическите обекти (около 10 евро);
- настаняване в единична стая (40 лева); медицинска застраховка за лица над 65 г.; мероприятията по желание, отбелязани с * (Панорамна обиколка на о. Тасос - 12 лева /при мин. 20 тур./); наем слушалки и екскурзоводски беседи в музеите; застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер.

НАМАЛЕНИЕ ЗА ДЕЦА ДО 12 г. С ДВАМА ВЪЗРАСТНИ – 10 %

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 45

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160163830000004, гр. София.