ИСТАНБУЛ
Edit Item
ИСТАНБУЛ
Отпътуване всеки четвъртък
Цена: 145 лв
3 дни / 2 нощувки/ 2 закуски
 
ИСТАНБУЛ.

Простира се на два континента – Азия и Европа. Бивша столица на три империи – Римската, Византийската и Османската, днешен Истанбул пази и уважава наследството на миналото и гледа напред в бъдещето.

 

ДАТА: 
Отпътуване всеки четвъртък.
 
 
ПРОГРАМА
 
1 ДЕН
Отпътуване в 23.30 ч. от Хасково,. Пристигане в Истанбул около 07.00 ч.
Обзорна екскурзия на града с професионален екскурзовод. Преминаване над Босфор в Азиатската част на града, където се посещава местността Чамлъджа”. Посещение на Хиподрума – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II”. Разглеждане на  църквата “Света София” /отвън/, “Синята Джамия”, двореца Топкапъ /отвън/. 
Вечерта по желание посещение  на ГАР мюзик – турска  вечер  с програма. Нощувка.
 
2 ДЕН
Закуска. По желание – една вълнуваща разходка с кораб  по „Босфор“ - свързващ континентите Европа и Азия, по време на която ще видим-  Дворецът  „Долмабахче“, бившата Султанска Резиденция  „Чираан Палас”, превърната днес в един от най- скъпите хотели в света, квартал „Ортакьой“ Крепостите „Румели Хисар” и „Анадолу  Хисар” летният Султански Дворец „Бейлербей“, Момината Кула. След разходката посещение на прекрасния дворец „Долмабахче“. Тук туристите имат на разположение свободно време за да пият кафе и да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. След това се посещава  най- високата сграда в Европа - небостъргача Сапфир.  

По-желание: вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул” (по желание срещу заплащане): булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе и снимки или вечеря в рибен ресторант с жива музика. Нощувка.

 
3 ДЕН
Закуска. Отпътуване от хотела. Миниатюрк (по желание срещу заплащане). Изложени са всички най-интересни културно-исторически забележителности, дори цели градове на РТурция в умален вид.

По – желание посещение на  МОЛ Форум Истанбул и аквариум "SEA LIFE", който се намира в най-големия търговски център в Европа, ФОРУМ ИСТАНБУЛ (по желание срещу заплащане).За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта. 

 
ЦЕНА: 145 лв.
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
-  2 нощувки със закуски  на шведска маса в хотел 3 ***
- Медицинска застраховка
- Транспорт с туристически автобус
- Водач на групата по време на пътуването и престоя й в Истанбул;  
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Доплащане за единична стая – 60 лв
- Застраховка на лица над 65 г.- доплащане 10 лв
- Посещение на ДОЛМАБАХЧЕ САРАЙ – 20 EUR
- Разходка с кораб по Босфора – 15 EUR
- Нощен Истанбул – 12 EUR
- Посещение на небостъргача  САПФИР- 20 EUR
- Ресторант с турска програма – 25 EUR
- Посещение на аквариум Тюркоазоо + Мол – 23 EUR
- Посещение на Мол Форум – 5 EUR
- Вечеря на кораб по Босфора – 35 EUR
- Посещение на Миниатюрк – 10 EUR

 
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:  40 туристи.
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди началната дата.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута..
 
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: Капаро 50% при включване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ  'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „  .Сертификатът към застрахователната полица е с номер 113160153830000008, гр. София.