ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
Edit Item
ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
28.04.2018
Цена: 245 лв.
4 дни / 3 нощувки
 
ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
.

Простира се на два континента – Азия и Европа. Бивша столица на три империи – Римската, Византийската и Османската, днешен Истанбул пази и уважава наследството на миналото и гледа напред в бъдещето.

ДАТИ: 31.03.2018, 06.04.2018, 28.04.2018
 
ПРОГРАМА
 
1 ДЕН 
Отпътуване от София в 07.00 ч. от Централна автогара - София. Преминаване на границата. Пристигане в Одрин. Посещение на джамията “Селимие”. Свободно време. Отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ДЕН
Закуска. Пешеходна обиколка на Стария Истанбул: Хиподрума, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Синята джамия “Султан Ахмед”, султанския дворец “Топ кaпъ”, “Света София “. Свободно време или екскурзия с метро линия Мармарай под Босфора. Тунелът беше открит през 2013 г., има дължина 13.6 км и в най-дълбоката си част се спуска на 60 м. под забързания проток. Кратка разходка из района Юскюдар и корабчето вече ни очаква, за да ни заведе до Къз Кулеси – Кулата на момичето, която се намира във водите на Босфора и се е превърнала в символ на Истанбул. Мястото разполага с бар и ресторант и ние ви предлагаме да се освежите с чаша чай или кафе, преди корабчето да ни върне на брега. Нощна обиколка на Истанбул: Златният рог, крайбрежния булевард, района Бешикташ, парка Йълдъз, парка Улус, модерните квартали на Истанбул в новата европейска част. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул  – среща на два континента: мостовете над Златния Рог, двореца Долмабахче, новата европейска част, преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, разглеждане на живописния район Ортакьой. Свободно време или „Звездните места на Истанбул” –  обиколка с корабче по Босфора, по време на която ще имаме възможността да видите красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар, къщите от филма „Перла“ и „Пепел от рози“. Вечеря с програма в ориенталско заведение, една вечер, която ще ни докосне до магията на Ориента. Нощувка.

4 ДЕН 
Закуска. Посещение на парка Емирган - един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Свободно време в най-високия небостъргач на Истанбул - Сапфир, с възможност за  гледка от 235м височина. След обяд отпътуване от Истанбул. Пристигане в София късно вечерта.
 
ЦЕНИ:
  На човек в двойна стая Единична стая Дете до 5,99 г Дете до 11,99 г.
Хотел 3* 245 лв. 295 лв. 145 лв. 190 лв.

Децата ползват намаление само като трети човек в стая!
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3 *
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR със ЗАД Мондиал
- Транспорт с автобус
- Пешеходна обиколка на стария Истанбул с екскурзовод
- Посещение на парка Емирган и небостъргача Сапфир
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Входните такси за музеите – Топ Капъ – 40 т. лири; Св. София – 40 т. лири + 5 т. лири за слушалки;
- Екскурзия с Мармарай до азиатската част на града и посещение на Къз кулеси. Цената включва билети за метро линията и корабчето до кулата – 20 евро;
- Вечеря с програма в ориенталско заведение – 35 евро;
- Панорамна обиколка с включен билет за двореца Долмабахче – 35 евро;
- Обиколка с корабче по Босфора – 20 евро.
 
УСЛОВИЯ: 
Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 15 дни преди датата на отпътуване.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите и във входовете на музеите.
За лица над 65 няма  доплащане за медицинска  застраховка.
За пътуване до Турция е необходим валиден международен паспорт минимум 2 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 
РЕЗЕРВАЦИИ: При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.