ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА
Edit Item
ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА
23.07 - 30.07.2018;
30.07 - 06.08.2018
Цена: 2090 лв.
8 дни / 7 нощувки

ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ

САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА

ДАТИ: 21.05 - 28.05.2018, 16.07 - 23.07.2018, 30.07 - 06.08.2018

 

1 ДЕН / СОФИЯ - МОСКВА - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Излитане в 12.30 ч. по маршрут София - Москва - Санкт Петербург с полет на Аерофлот. Кацане в Санкт Петербург вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Панорамна обиколка на северната столица на Русия - Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики и др. Посещение на Петропавловската крепост, църквата Воскресение Христово (Спас на Крови) и Казанския събор. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Посещение на Ермитажа - уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Запдна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време. По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод (10 евро). Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ
Закуска. Ексурзия до Царское село – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец - шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Обяд. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА
Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване от Санкт Петербург за Москва. Пристигане в Москва. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици,  булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности.  Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / МОСКВА
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.

Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.

Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове …

По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курсска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата - 10 евро

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / МОСКВА
Закуска. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва,

По желание - Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - 20 евро

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / МОСКВА - СОФИЯ
Трансфер от хотела до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 08.20 ч. Кацане в София в 11.35 ч.

 

 

  Цена на човек в
двойна стая
Единична стая Дете 00 – 06 години с
двама възрастни
21.05 - 28.05.2018 г. 2090 лв На запитване 1750 лв
23.07 - 30.07.2018 г. 2090 лв На запитване 1750 лв
30.07 - 06.08.2018 г. 2090 лв На запитване 1750 лв

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 
- самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София
- лет. такси (123 евро към 06.10.2017 - подлежат на препотвърждение при издаване на билетите)
- 4 нощувки със 4 закуски, 1 обяд и 4 вечери в хотел 3* в централен Санкт Петербург
- 3 нощувки със 2 закуски и 3 вечери в хотел 3*/4* в Москва
- билет за влак от Санкт Петербург до Москва
- туристическа програма в определените по маршрута градове и туристически обекти в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки
- трансфери: в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел - ЖП гара;
- екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
- входни такси и ползване на слушалки (където е необходимо) за Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж
- входни такси за посещението на Кремълския комплекс в Москва
- медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника
- водач от Агенцията

Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 евро = 67 руски рубли. Туроператорът си запазва правото да промени цената при драстична промяна на курса.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 
- руска виза – 120 лева;
- разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод - 10 евро.
- Обиколка с екскурзовод на Московското метро – 10 евро.
- Посещение на Третяковската галерия – 20 евро
- входните такси за музеите и туристическите обекти по желание;
- мероприятия и екскрузии по желание извън програмата;
- билети за градски транспорт;
- застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер;

ДОПЛАЩАНЕ ЗА: медицинска застраховка за лица над 65 г. (≈20 лева за лица от 65 до 70 г., ≈40 за лица от 70 до 75 г)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки актуални не по стари от 6 месеца;  за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център); няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 20

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 20 дни преди датата на отпътуване

НАЧИНА НА ПЛАЩАНЕ: депозит - 650 лева; доплащане - 30 дни преди датата на тръгване.

 

Туроператорът си запазва правото на промени в цената и последователността на програмата по независещи от него причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.