ФЕСТИВАЛ "ПЕГЛАНА КОЛБАСИЦА" В ПИРОТ
Edit Item
ФЕСТИВАЛ "ПЕГЛАНА КОЛБАСИЦА" В ПИРОТ
27.01.2018 - 28.01.2018
Цена: 115 лв.
2 дни / 1 нощувка

ФЕСТИВАЛ "ПЕГЛАНА КОЛБАСИЦА" В ПИРОТ

ДАТА: 27.01.2018 г. – 28.01.2018 г

 

1 ДЕН / 27.01.2018 г. - СОФИЯ - КАЛОТИНА - ПИРОТ - СОФИЯ
Отпътуване от София в 7:30 ч. по маршрут София - Калотина - Пирот. Пристигане в Пирот. Свободно време за разглеждане и дегустация на невероятните месни изкушения. Този вид колбас е произведен от най-висококачествени меса, смесени с пикантни  подправки.  Колбасицата се произвежда още от времето на Османската империя. За Пеглана колбасица се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо, без свинско. Пеглана колбасица трябва да се консумира гореща, за да може да се усети специфичният вкус на подправките. През периода на съхнене, колбасите на всеки два  дни се пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Пеглана колбасица (пресована, изгладена) и по този начин се оформя като подкова.
Отпътуване за Княжевац. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Празнична вечеря с богато меню, неограничени напитки местно производство, жива музика и много танци. Нощувка.
 
2 ДЕН / 28.01.2018 г. - КНЯЖЕВАЦ - НИШ - СОФИЯ - БОТЕВГРАД
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за  Ниш. Градът се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан  “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди Христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности са: площадът на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Турската крепост от 18 в., на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

ЦЕНА: 115 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с комфортен туристически  автобус;
- Туристическа програма в Пирот и Ниш;
- 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Княжевац;
- Празнична вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни  напитки, местно производство и жива музика;
- Екскурзоводско обслужване;
- Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Разходи от личен характер;
- Входна такса за изложението в Пирот - 400 Динара;
- Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.         

ОТСТЪПКИ:
- Деца от 0 – 5,99 г., настанени с двама възрастни в стая - минус 35 лв.;
- Деца до 11,99 г.. настанени с двама възрастни в стая - минус 20 лв.;

ДОПЛАЩАНЕ:
- Настаняване в единична стая - плюс 25 лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: Капаро 50 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със “Отговорност на Туроператор с “Групама Застраховане„ ЕАД  .Сертификатът към застрахователната полица е с номер 7500170000439.