КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2018 г.
Edit Item
КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ 2018 г.
01.02.2018 – 05.02.2018
Цена: 310 лв.
5 дни / 3 нощувки
ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА - КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ
 
 

Карнавалът във Венеция е сред най-забележителните световни прояви. Площад Сан Марко става център на пищните церемонии, в които участва целият град. Венеция изпраща зимата, преди началото на големите великденски пости, с двуседмичен маскарад, представляващ невероятна феерия на въображението и изкуството.

Най–популярното събитие на карнавала е “Полетът на Ангела”. Това е традиция от Средновековието , при която от върха на камбанарията на базиликата Сан Марко бавно се издигна и спуска фееричната бяла фигура на акробат, представляваща ангела. 

 
ДАТИ: 01.02.2018 – 05.02.2018 
 
 
ПРОГРАМА 
 
ОТКРИВАНЕ НА ВЕНЕЦИАНСКИЯТ КАРНАВАЛ С "ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА"
                                             
1 ДЕН  / 01.02.2018 - СОФИЯ - ЗАГРЕБ
Отпътуване в 04:00 часа отпътуване от София, ”Александър Невски ”. Транзитно преминаване през Белград за Загреб. Пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Туристическа програма в Загреб – от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк , Катедралата на Каптол и колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел. Нощувка. 
 
2 ДЕН / 02.02.2018 - ЗАГРЕБ - ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО
Закуска. Отпътуване за Италия през Словения. Пристигане в красивия адриатичеки курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел***. Вечерта разходка в курорта изветен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Свободно време. По желание* Вечеря в италиaнски ресторант с напитки и музика. Нощувка. 
 
3 ДЕН / 03.02.2018 - ВЕРОНА - ПАДУА
Закуска. Пожелание включване в екскурзия до Верона - градът на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, амфитеатъра Арена ди Верона, паметника на Виктор Емануил II, , ренесансовия площад Ербе с фонтана “Мадона ди Верона” и кулата Ламберти, къщата на Жулиета, паметника на Данте и гробницата на фамилия ла Скала. Свободно време по търговката улица Мазини. След обяд туристическа програма в Падуа с разглеждане на площада Прато дела Вале, катедралата Св.Антоний, Паметника на Донатело и катедралата Св. Джустина. Връщане в Лидо ди Йезоло. Нощувка.
 
4 ДЕН / 04.02.2018 - ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО - ВЕНЕЦИЯ
Закуска. 09:00 Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Карнавална Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на карнавала площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града и още много реликви; през великолепния Дворец на Дожите/отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула. Разходката продължава по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета, до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. 12 ч. Участие в официалното откриване на Карнавала с най-грандиозната част – Полета на ангела на площад Сан Марко. По желание разходка с гондола из плетеницата от канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. Участие във фиестата и шествията на Карнавала по живописните площади на Венеция: камерна музика, спектакли на клоуни, боди-арт и др. Свободно време. Отпътуване за България. Нощен преход. 
 
5 ДЕН / 05.02.2018 - ВЕНЕЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 
Пристигане в България в съответните градове.

 

  На човек в
двойна стая
Трети възрастен 
в двойна стая
1-во дете 
00 - 11.99 г.
Доплащане за
единична стая
Отпътуване от София 310 лв. 300 лв. 280 лв. 90 лв.

Доплащане за отпътуване от: Хасково – 30 лв ; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв; - при минимален брой участници - 15 човека.

 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб
- 2 нощувки със закуски в хотел  3* в Лидо ди Йезоло
- транспорт с луксозен автобус
- туристическапрограма в Загреб
- представител от от агенцията
- панорамна обиколка на Венеция
- Медицинска застрховка с асистанс 5000 EUR
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Екскурзии до Верона и Падуа - 20 EUR/човек (минимален брой за провеждане на екскурзията - 20 човека)
- вечеря в типичен италиански ресторант - 20 EUR
- билет за корабчето от и до Венеция - 20 EUR
- слушалки за панорамна обиколка - 3 EUR
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  Капаро 30% при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
 
 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

 

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160163830000004, гр. София.