САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПРИБАЛТИЙСКИ СТОЛИЦИ
Edit Item
2022 г.
САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА С ПРИБАЛТИЙСКИ СТОЛИЦИ
08.06.2022 – 16.06.2022
Цени: от 2490 лв.
12 дни / 11 нощувки

САНКТ ПЕТЕРБУРК И МОСКВА С ПРИБАЛТИЙСКИ СТОЛИЦИ

С КРУИЗ ДО ТАЛИН, СТОКХОЛМ И ХЕЛЗИНКИ

 

 

ДАТИ: 08.06.2022 - 16.06.2022

1 ден/08.06.2022.: София – Москва 

Излитане от София в 15.15 ч. с полет на България Ер. Кацане в Москва в 18.10 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.И

2 ден/09.06.2022 г. Москва - Сергиев посад 

Закуска. Свободно време за мероприятия по желание.

По желание - Екскурзия до Сергиев посад - руската Света гора. Посещение на манастира Троице-Сергиевата лавра, който в продължение на векове е една от най-почитаните руски светини, най-големия център на духовността, просвещението и културата – 30 евро

По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева  - 12 евро

По желание – фолклорно шоу „Удивителната Русия“ (https://amazing-russia.ru) с включен трансфер, вечеря и шоу-програма – 50 евро. Вечеря. Нощувка.

3 ден/10.06.2022 г.: Москва 

Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина. 

Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка. 

Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове … 

По желание – Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната – 30 евро (при мин. 15 тур.) Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден/11.06.2022 г.: Москва - Санкт Петербург 

Закуска. Панорамна автобусна обиколка на блестящата Руска столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Посещение на храма „Христос Спасител“ – най-голямата руска православна църква и „Патриаршеския мост”, откъдето ще направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до ЖП гарата. Отпътуване със скоростен влак за Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Вечеря. Възможност за наблюдаване на вдигане на мостовете над Нева. Нощувка.

5 ден/12.06.2022 г. : Санкт Петертбург - Пушкин ( Царско село) 

Закуска. Екскурзия до Пушкин (Царское село) – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец – шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Отпътуване с кораба „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.

6 ден/13.06.2022 г.  Талин 

Пристигане в столицата на Естония – Талин в 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите,  най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.

7 ден/14.06.2022 г  Стокхолм

Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм в 09.30 ч. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод: остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Кметството, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел; разходка по Gamla stan (стария град), най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа - църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.

8 ден/15.06.2022 г. : Хелзинки 

Пристигане в столицата на Финландия - Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата и др. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба. 

9 ден/16.06.2022 г . Санкт Петербург 

Пристигане в Санкт Петербург в 09.30 ч. Панорамна обиколка на "величествената" Северна столица на Русия - Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики, Василиевския остров и др. Посещение на Петропавловската крепост. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден/17.06.2022 г.: Санк Петербург 

ЗЗакуска. Пешеходна обиколка с посещение на Казанския събор и църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Посещение на Ермитажа – уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време. 

По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод - 15 евро 

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11 ден/18.06.2022 г . Санкт Петербург - Петерхоф - София 

Закуска. Екскурзия до Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Посещение на Големия дворец и Парка. Отпътуване за Кронштадт, разположен на о. Котлин, под егидата на ЮНЕСКО, с уникална атмосфера. Пешеходна разходка и посещение на Николския събор – главен военноморски храм на Русия. Трансфер до летище Пулково. 19.20 ч. - излитане от Санкт Петербург. Кацане в София в 22.50 ч.

 

 

Дати на пътуване На човек в двойна стая 
до 31.03.2021
На човек в двойна стая 
след 31.03.2021 
08.06.2022 - 18.06.2022 2490 лв 2580лв

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

- самолетни билети София - Москва - Санкт Петербург - София

- лет. такси (92 лева към 21.07.21 - подлежат на препотвърждаване при издаване на билетите)

- чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг

- 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург

- 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва

- круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека (В4) на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Санкт Петербург

- билет 2 класа за скоростния влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург 

- Панорамна обиколка на Москва

- Посещение на Кремъл и Оръжейната палата

- Панорамна обиколка на Санкт Петербург

- Посещение на Петропавловската крепост

- Посщение на Казанския събор

- Посещение на църквата Възкресение Христово (Спас на Крови)

- Посещение на Ермитажа

- Посещение на Големия дворец и Парка в Петерхоф

- Посещение на Кронштадт

- Посещение на Екатерининския дворец и Парка

- Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Стокхолм

- Пешеходна обиколка на Талин

- Пешеходна обиколка на Хелзинки

- трансфери в Санкт Петербург: ЖП гара - хотел; хотел - Морска гара, хотел - летище;

- трансфери в Москва: летище - хотел, хотел - ЖП гара,; 

- екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)

- входни такси и ползване на слушалки за посещенията на Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец (Двореца + Парка), Екатеринински дворец, Ермитаж в Санкт Петербург

- входни такси и слушалки за посещението на Кремълския комплекс и Оръжейната палата в Москва 

- медицинска застраховка с лимит на отговорност 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК „Лев Инс“ с покритие за Ковид-19

- водач от Агенцията

 

Цената не включва: руска виза – 140 лева (120 лева + 20 лева visa support); входните такси за музеите и туристическите обекти по желание; мероприятия и екскрузии по желание; настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец); билети за градски транспорт; застраховка „Отмяна на пътуване”; разходи от личен характер;

Доплащане за: единична стая – 280 лева; медицинска застраховка за лица над 65 г. (≈20 лева за лица от 65 до 70 г., ≈40 за лица от 70 до 75 т.); на човек за настаняване в каюта по избор - на запитване, цените подлежат на препотвърждаване): за 4-ма с прозорец/А4 – 50 лева; за 3-ма с прозорец/А4 – 120 лева; за 2-ма с прозорец/А2 – 200 лева; за 3-ма във вътрешна/В3 – 50 лева; за 2-ма във вътрешна/В2 – 120 лева; за 2-ма във вътрешна/ВV2 – 45 лева; за един във вътрешна/ВV2 – 230 лева; закуска на круизния кораб – 13 евро на ден; вечеря на круизния кораб – 34 евро на ден, пакет за изхранване 4 закуски и 4 вечери – 172 евро (цените за изхранването са при заявка и заплащане в офиса на Агенцията); 

Намелание за деца до 14 г., настанени с 2-ма възрастни – 150 лв.; 

Необходими документи: паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки (размер 3.5/4.5 см, на бял фон, без очила, без силен грим); за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център заедно с акт за раждане); няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия (за допълнителни изисквания, свързани с Ковид-19, ще бъдете информормирани своевременно);

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит - 200 лева (сумата се възстановява изцяло при отказ от пътуване от страна на туристите до 60 дни преди датата на отпътуване); доплащане – до 50 дни преди началната дата.

Забележка: Пакетната цена е калкулирана при курс 1 евро = 80 руски рубли. Туроператорът си запазва правота да актуализира цената при значителна промяна на курса.

Цените на каютите за кораба и изхранването подлежат на препотвърждаване.

Цените на допълнителните мероприятия са валидни при мин. 15 тур. и се заявяват в България.

За хотела в Санкт Петербург е възможно настаняване на трети човек в стая на допълнително легло или на нормално легло в апартамент; за хотела в Москва: на допълнително легло се разрешава настаняването само на деца до 14 г., за трети възрастен се доплаща за единична стая. 

Трети възрастен не ползва намелание предвид настаняването в Москва, но се настанява на доп. легло в хотела в Санкт Петербург (или на нормално легло в апартамент срещу доплащане).

Програмата на пътуването е натоварена, всекидневно се изминават пешеходно големи разстояния и като цяло екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност !

Туроператорът е застрахован по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ в ЗК “ЛЕВ ИНС” АД.

Туроператорът си запазва правото на промени в цената и последователността на програмата по независещи от него причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.