ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ КОРФУ през септември
Edit Item
НОВО 2022 г.
ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ КОРФУ през септември
21.09-25.09.2022 г.
Цена: 395лв.
5 дни / 3 нощувки

ПРОГРАМА

дати: 21.09- 25.09.2022г.

 

1 ДЕН – София – остров Корфу

от София в 22.00 ч. от ул. Оборище ( в участъка между пл. Ал. Невски и бул. Васил Левски); язовир Студена около 22.30 ч. от  Shell / Mc Donald’s

Дупница – от бензиностанция Петрол на изхода на града към Кюстендил.; Благоевград – 23.30 ч. от спирката на магазин Лидъл.

Сандански от Бензиностанция ОМВ около 01.00 ч.; Гоце Делчев, Банско – на запитване

по маршрут: Кулата – Солун- Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ДЕН – Игуменица – остров Корфу

от Игуменица до Корфу се пътува с  ферибот  (1 ч. и 30 мин.). Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу - започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова, къдете в саркофаг се пазаят мощите му. Свободно време за разходка из най- стария квартал Кампиело.  От там се отправяме към Полуостров Канони с невероятни гледки над летището, намира се на около 3 км от Керкира. Една от най-известните забележителности на Корфу,  покриващ целия полуостров южно от град Корфу. Канони получава името си, защото на носа в края на полуострова се е намирало батерийно оръдие, което е било там от 1798 г., посочвайки морето, за да защити острова. От тук се разкрива прекрасна гледка към летището на острова. Понякога наблюдателите са по-високи от приближаващите се самолети. Канони има красиви плажове с камъчета и предлага най великолепните гледки към Мишия остров с манастира Пантократор и Влахерна, манастирът с който е свързан чрез малък мост. Свободно време за снимки и наслаждване на прекрасната гледка.

Продължаваме към  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси / от.01.06.2022 г / ще работят само градините на двореца.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 

3 ДЕН - ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДАРИ

Закуска. Свободно време или по желание включване в екскурзия до Палеокастрица - един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

4 ДЕН -  Круиз до Сивота и Синята Лагуна

Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Сивота – Синята Лагуна – Континентална Гърция и Синята пещера / целодневна с възможност за плаж/. Историческата морска пещера Papanikolis . По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към  синята лагуна , където е сниман и филма със същото име .  Следва  едночасова спирка , където можете да се  гмуркате или просто  да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава  из между множество малки острови. Преди много години гърците са  водили военноморски битки,  за да защитят своите острови , много от плавателните съдове  и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме  на приказния плаж на Свети Параскев: шнорхели  и маски ще бъдат предоставени за тези, които искат да опознаят  морското дъно на този  магически остров. След обяд ще имате около един час  възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота -  старинно, живописно рибарско селище с много магазини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН - ОСТРОВ КОРФУ - СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България.

 

 

hotel Oasis 3 *

www.corfuoasis.com

Цена на човек

в двойна

стая

Трети възрастен

в двойна стая

1 Дете до 00 – 11.99  г. с двама

възрастни в стая

2 Дете: 00 - 12 г. с двама

възрастни в стая

21.09 – 25.09.2022 г.

395 лв

330 лв

150 лв

290 лв

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

- транспорт с лицензиран автобус  

- 3 нощувки със закуски и вечери

- водач по време на пътуването 

- медицинска застраховка 

- Гръцка вечер в  ресторанта на хотела

- фериботни билети и магистрални такси

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

такса престой" за хотел 3 * - 1.5 евро на стая на ден 

Обзорна Екскурзия на Корфу   - 15 EUR  / входната такса за градините на Дврореца Ахилио - 5 евро /

Eкскурзия до Палеокастрица  и Сидари  – 20 EUR

Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 11 EUR

Круиз до Сивота – Синята Лагуна и Синята пещера – цена: 38 EUR /25 EUR дете до 12 г  ( с включен трансфер / 

Разходка с лодка в Палеокастрица - 10 EUR  

Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 20 дни преди датата на пътуване

 

Забележка: Eкскурзиите се провеждат при мин. 20 човека, и се заплащат от България.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!

Начин на плащане: депозит – 50 лв, от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • автобус

Парична единица в Р. Гърция: евро