ОСТРОВ КОРФУ & КРУИЗ ДО СИВОТА И СИНЯТА ЛАГУНА
Edit Item
ОСТРОВ КОРФУ & КРУИЗ ДО СИВОТА И СИНЯТА ЛАГУНА
06.09 - 09.09.2018
20.09 - 24.09.2018
Цена: 285 лв.
5 дни / 3 нощувки

ОСТРОВ КОРФУ И КРУИЗ ДО СИВОТА И СИНЯТА ЛАГУНА

5 дни / 3 нощувки

Програмата се осъществява от София, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Благоевград

ПРОГРАМА:

1 ДЕН
От Хасково, от бензиностанция ОМВ в 20:00 ч;
От Пловдив в 21:00 ч от бензиностанция ОМВ до хотел Санкпетербург;
Пазарджик - 22:00 ч от бензиностанция Шел на магистралата
От София в 23:30 ч. от площад “Александър Невски“
Благоевград – часа и място се уточняват допълнително.
По маршрут София - Кулата - Солун - Козани - Гравена - Иоанина - Игуменица.


2 ДЕН / ИГУМЕНИЦА - ОСТРОВ КОРФУ
oт Игуменица до Корфу се пътува с  ферибот  (1 ч. и 30 мин.). Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу /срещу доплащане/ -  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело./ около 4 часа/.

 „Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Вечеря.Нощувка.


3  ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. Круиз до Сивота и Синята Лагуна
Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Сивота – Синята Лагуна – Континентална Гърция и Синята пещера / целодневна с възможност за плаж/. Историческата морска пещера Papanikolis . По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към  синята лагуна , където е сниман и филма със същото име .  Следва  едночасова спирка , където можете да се  гмуркате или просто  да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава  из между множество малки острови. Преди много години гърците са  водили военноморски битки,  за да защитят своите острови , много от плавателните съдове  и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме  на приказния плаж на Свети Параскев: шнорхели  и маски ще бъдат предоставени за тези, които искат да опознаят  морското дъно на този  магически остров. След обяд ще имате около един час  възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота -  старинно, живописно рибарско селище с много магазини. С включен обяд на корабчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 


4 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДАРИ
Закуска. Екскурзия до Палеокастрица (срещу доплащане), един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.Свободно време за раходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 


5 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - СОФИЯ 
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответните градове. 

 

Дати На човек в
двойна стая
Трети възрастен
в двойна стая
1-во дете от
0 - 5.99 г.
2-ро дете
6 - 11.99 г.
23.05 – 27.05.2018 285 лв 255 лв 120 лв 200 лв
13.06 – 17.06.2018 285 лв 255 лв 120 лв 200 лв
06.09 – 09.09.2018 285 лв 255 лв 120 лв 200 лв
20.09 – 24.09.2018 285 лв 255 лв 120 лв 200 лв

Доплащане за отпътуване от:
Хасково – 30 лв; Пловдив – 20 лв; Пазарджик – 20 лв; - при минимален брой участници 15 човека.
Срока за уведомяване при недостигнат 7 дни преди датата на пътуването.  

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- транспорт с лицензиран автобус / климатик, TV;
- 3 нощувки със закуски и вечери 3*
- водач по време на пътуването;
- медицинска застраховка
- фериботни билети и магистрални такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Обзорна Екскурзия на Корфу  с включена входна такса за двореца Ахилио - 18 EUR
- Eкскурзия до Палеокастрица  и Сидари  – 22 EUR
- Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 15 EUR; дете до 12 г. - 11 EUR
- Круиз до Сивота – Синята Лагуна и Синята пещера – цена: 35 EUR /17 EUR дете до 18 г
- Разходка с лодка в Палеокастрица - 10 EUR / заплаща се на място/ 

Забележка: Всички екскурзии се заявяват и заплащат от България.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ: Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

 

 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор Лъки Холидей ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със “Отговорност на Туроператор с “Групама Застраховане„ ЕАД  .Сертификатът към застрахователната полица е с номер 7500170000439.